Keszey Ágnes | 2021.08.05. 09:00
Badacsony, strand, lángos: ilyen a miniszter asszony balatoni nyaralása
A kosztümöt, a kormányüléseket, a hivatalos egyeztetéseket, vagy éppen a jogalkotói munkát pár hétre végre felváltja a balatoni nyaralás, a strandolás és persze a helyi ízek felfedezése. Varga Judit igazságügyi miniszter és családjának kedvelt nyári úti célja ugyanis „a magyar tenger” és térsége. Erről mesélt nekünk a miniszter asszony, amikor a balatonfüredi Anna-bálon járt.

Varga Judit igazságügyi minisztert érte ugyanis idén az a megtiszteltetés, hogy a nagy múltú Anna-bál fővédnökeként köszöntőt mondhatott a patinás rendezvényen. Megnyitóbeszédében Magyarország “legékesebb gyöngyszemének” nevezte az eseményt.

dr. Varga Judit volt a 196. Anna-bál fővédnöke Fotó: Keszey Ágnes

– Az Anna-bál hatalmas élmény számomra. Először vagyok itt, ráadásul abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Balatonfüred városa engem kért fel az idei ünnepély fővédnökének. Különösen hálás vagyok ezért, hiszen ez az esemény a magyar szellemi-kulturális örökségnek olyan ékköve, amelyet sokáig kell még megőrizni. Közel kétszáz éve él velünk szinte töretlenül e hagyomány, amelynek továbbadása gyermekeink és unokáink számára közös felelősségünk- vallja Varga Judit. Miniszter asszonyt azonban nem csak a bál és annak tradíciói ragadták meg, hanem maga a térség is. Szép emlékek fűzik a Balatonhoz, s rendszeresen jár ide pihenni családjával is.

dr. Varga Judit igazságügy miniszter a Balatonnál Fotó: IM Sajtóiroda

 

– Noha Magyarországon nőttem fel, miskolci gyerekként sajnos ritkábban jutottam el a Balatonhoz, így csak most, felnőtt fejjel jöttem rá arra, hogy milyen csodálatos lüktető szíve az országnak e vidék. Nem is véletlen, hogy a „magyar tenger” neve ott szerepel már a több mint ezer éves Seuso-kincsek egyikén is.

Fotó: IM Sajtóiroda

 

Úgy gondolom, hogy minden magyarnak érdemes volna ide ellátogatnia, megmártózni a Balatonban, megenni egy lángost vagy éppen egy puffancszsemlés hamburgert és meginni mellé egy hideg fröccsöt. A Balatonhoz ezek mind úgy hozzátartoznak, mint a család, a nyár, a jó idő, no meg a magyar ízek.

A jó lángost a miniszter is szívesen megeszi
Fotó: IM Sajtóiroda

 

– Jut-e idő balatoni nyaralásra idén, a tó melyik arca, melyik része az ön számára a leginkább kedves?
– Én a badacsonytomaji strandon vagyok törzsvendég, aminek az az egyszerű oka, hogy amikor a férjemet megismertem, az első balatoni randinkra is ott került sor. Azóta elválaszthatatlan része életünknek a környék, talán így az se véletlen, hogy ma már egy egészen nagy baráti társaság vár bennünket a Balatonon.

Fotó: IM Sajtóiroda

Ugyan az északi parthoz erősebb a kötődésünk, barátokkal a tó minden pontján találkozunk. A táj és annak hangulata annyira magával ragadó egyébként, hogy volt idő, amikor a Balaton-felvidékre való költözést is terveztük.

dr. Varga Judit igazságügy miniszter a Balatonnál
Fotó: IM Sajtóiroda

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva