likeBalaton.hu | 2021.10.15. 14:00
Balatoni fesztiválok, ahol megsütik a főszereplőket
Neked melyik a kedvenc balatoni halad? A süllő, a garda, a ponty vagy a keszeg? Roston, rántva vagy újhullámosan elkészítve finomabbak? Az őszi halfesztiválokon végigkóstolhatod a tó legjobb fogásait.

Halfesztivál – Siófok 2021. október 15-17.

Az újraélesztett Halfesztiválon a legfinomabb halételek mellett családi programokkal, játékokkal, óriásbográccsal, ingyenes koncertekkel és hangulatos főzőversenyekkel várják a látogatókat. Szombaton a helyi egyesületek által életre hívott Halpiknik során mindenki megmutathatja, milyen páratlan ízeket tud felvonultatni a Balatoni Hal ünnepén. Vasárnap pedig a Fish Food versenyen a gasztroárusok legjobb halas ételeit értékeli a szakértő zsűri. Három napon át kézműves vásár, halas gyerekjátékok és ízletes halételek várnak az érdeklődőkre a siófoki Víztorony körül.

Siófokon, a Víztorony környékén zajlik a Halfesztivál
Fotó: Sonline.hu

Az október 15-i program itt olvasható.

Az október 16-i program itt olvasható.

Az október 17-i program itt olvasható.

 

MiniSüllő Gasztornapok 2021. október 22-24.

Nem múlhat el az októberi hosszú hétvége Szigligeten süllő nélkül. Idén a strand helyett a Várudvar ad helyszínt egy kisebb fesztiválnak, ahol minden a kedvenc halunk körül mozog.
Kóstolj különleges és hagyományos süllő ételeket és tüzes borokat. Programokban sem lesz hiány, néptánc, jazz, swing, gyerekkoncert, szalonzene és Ganxsta Zolee szórakoztatják a vendégeket.

Fotó: Mihály Szilvia

Kattints a részletekért.
A gasztroprogram előtt sétálj fel a Balaton várába, ez teli hassal nehezebben menne, és ne hagyd ki a Várkávézó őszi fagylaltjait se.

 

Tihany, Garda fesztivál 2021. november 5.-7.

Tihany és a garda elválaszthatatlan egymástól. Olyannyira, hogy bár már csak az emléke él az egykori gardázásnak, maga a hal bekerült a település címerébe is. Látott hal – így is nevezik e halat, s hogy miért, azt a közönség megtudhatja a Gardália napokon.

Sült halat és más finomságokat is lehet kóstolni – képünk egy korábbi Garda fesztiválon készült Fotó: Krausz Andrea

A Gardália napokon felelevenítik a hagyományos halászatot, természetesen lehet sült halat kóstolni, s kulturális, szórakoztató programok is várják a vendégeket. Hogy mi mindennel, azt hamarosan közzéteszik a szervezők, addig is így írnak az idei rendezvényről:
“Ha a tavalyi év elsősorban nem a koronavírus járványról szólt volna, akkor most igazi nagy jubileumot ünnepelnénk, hiszen idén lenne 20 éves Tihany egyik legnagyobb rendezvénye, a Garda Fesztivál. Sajnos tavaly- bármennyire is készültünk, nem valósulhatott meg a rendezvény. Idén ismét készülünk: többféle forgatókönyvvel, kisebb-nagyobb programmal várjuk látogatóinkat, 2021. november 5-7-e között. Ha a járványhelyzet alakulása is kedvez a rendezvénynek, ismét a megszokott formában szeretnénk megtartani a balatoni halak, halászok ünnepét, bár a programok többsége védettségi igazolványhoz lesz kötve.”
Főzőverseny biztosan szerepelni fog a programok sorában. A szervező Németh László Művelődési Központ november 3-ig várja a csapatok jelentkezését a november 7-én, vasárnap 9 órakor kezdődő halászlé és halétel főzőversenyre. Felszereléseket, kellékeket (gázpalackot, bográcsot, fűszereket, stb.) a csapatoknak kell vinniük, a díjakról, a jó hangulatról és csapatonként két nagy pontyról a kulturális intézmény gondoskodik.

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva