Péter B. Árpád / zaol.hu | 2020.12.17. 10:00
Balatoni vakáció télen?
Meséken keresztül csábít kalandos balatoni utazásra a mesekönyv, melyből számos izgalmas történetet is megismerünk a tó körüli települések múltjáról.

Megjelent Tüttő Beáta új mesekönyve, a Balatoni vakáció, amelynek illusztrátora Mrázik Orsolya volt. A 18 történet csodás helyszínekre és kalandokra hívja olvasóit – korhatár nélkül.

A balatoni élmények mindannyiunkban nyomot hagynak, legyen szó akár a keszthelyi Festetics-kastélyról, a kővágóörsi kőtengerről, vagy a balatonboglári gömbkilátóról, illetve a selymes hullámokról, vízibiciklikről, SUP-okról, meséli Tüttő Beáta, mi ihlette új kötetét, hangsúlyozva, jó felnőttként is, újra meg újra balatoni gyereknek lenni.

A főszereplők, Barnita és Zöldita rendkívül színes figuráknak születtek, akiket legjobb barátaik, Feke, Kéki, Piri és Rózsi mindenhova követnek, hogy élvezzék a vagány srácok kalandos életét. A két fiú célja pedig mindig ugyanaz: mindenkit mindenhol kimenteni a bajból. Nagy álmuk, hogy egész nyáron át a Balatonnál barangolhassanak, ami teljesül is egy sikeres szolgálat után, így kezdődik az izgalmas és mozgalmas vakáció.

Tüttő Beáta és Mrázik Orsolya nyáron végigjárta a helyszíneket
Fotó: ZH

– Útjuk során megismerik a tó legszebb pontjait, többek között Keszthelyt, Gyenesdiást, Vonyarcvashegyet, a Badacsonyt, Szigligetet, Zánkát és még megannyi települést – ad ízelítőt a kötetről a szerző, akinek az is célja volt, hogy a szórakoztatáson túl, játékos formában, hasznos ismereteket adjon át erről a vidékről.

– Az ünnepek mellett a Balaton a kedvenc témám, és szerettem volna, ha gyermekeim minél hamarabb megismerik a balatoni települések nevezetességeit, hagyományait, lehetőségeit. Mindezt a meséken keresztül tudom a legérdekesebben bemutatni nekik, ezért született a Balatoni vakáció, amely remélem, másokat is felfedezésekre, utazásra csábít.

Tüttő Beáta ezen a nyáron végigjárta a helyszíneket Mrázik Orsolyával, a könyv illusztrátorával, újabb élményeket gyűjtve s inspirációt szerezve.

A mesekönyv megtalálható a hévízi termelői piacon is, az érdeklődők jótékony célt támogatnak a vásárlással.

A népszerű meseszerző azt is elárulta, következő könyve különféle betegségekben szenvedő gyerekeknek mutat lelki utat a gyógyuláshoz, illetve az ő világukat hozza majd közelebb másokhoz. Ehhez szeretné mélyebben beleásni magát a betegségek pszichológiájába. A kötetet a tervek szerint érintett fiatalok illusztrálják.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva