csupasport.hu | 2020.10.07. 14:00
Bár gyomorgörcs kínozta az Ultrabalatonon, megvédte címét Bódis Tamás
Az ultrafutó megvédte címét a hétvégi versenyen, pedig szervezete folyamatosan jelezte, a rajt előtt hibát követett el – ám így is több mint egy órát javított tavalyi idején.

Mint egy kirakós, amely akkor ad tökéletes képet, ha az összes része a megfelelő helyre kerül. Ilyen a pályacsúcs is, megfutásához ugyanis mindennek klappolnia kell, legyen az az időjárás, a formaidőzítés, a felkészülés vagy a verseny előtti órák

– ez volt Bódis Tamás számára az idei (neki második) Ultrabalaton tanulsága.

– Nem az eredmény volt a legfontosabb, de elégedett vagyok – kezdte a májusról októberre halasztott Ultrabalatont 19:08:14-es idővel megnyerő Bódis Tamás. – Amíg a Privát Ultrabalatonnál az időjárás nem engedte a pályacsúcsot, most a szervezetem. Hibát követtem el ugyanis, mert nem mentem el reggel mosdóba, és ebből adódóan folyamatos görcsöt éreztem a gyomromban a futás alatt. Tisztában vagyok vele, a legjobbak is hibázhatnak, pedig ahhoz, hogy valaki csúcsidőt fusson, mindennek passzolnia kell, ha csak egy tényező nem stimmel, már nem valósulhat meg a pályacsúcs.

Bódis Tamás a hétvégén egy perccel futott jobb időt, mint a PUB-on (és hatvanhattal volt gyorsabb, mint tavaly), s mint mondta, rengeteget számít, hogy jól ébredjen, már az előző esti vacsorája és a a hangulata is jó legyen.

– Az Ultrabalatont, ahogy a többi versenyt is, minden évben egyszer tudod elpróbálni. Az idén úgy alakult, hogy kétszer volt lehetőségem rá, vagyis két okot is találtam, miért nem lehet pályacsúcsot futni. Élveztem a versenyt, sőt talán kicsit jobban kapcsolatban voltam a külvilággal, nem futottam annyira begubózva, mint máskor.

Az Ultrabalaton- és Spartathlon-győztes elmondta, ezt az évet a Spartathlonnal fejezte volna be, de végül az UB lett az év utolsó versenye, most pedig pihenés és hosszabb regeneráció vár rá.

– Rengeteget edzettem egész évben, megérdemli a testem a pihenést. Ez nem azt jelenti, hogy leállok, és csak fekszem, de kicsit visszaveszek, hogy aztán újult erővel kezdhessek egy hosszabb alapozást, majd a formába hozást. A következő évre a Spartathlont és a 24 órás Európa-bajnokságot néztem ki. Ami biztos, figyelnem kell, mennyit futok, hány hosszú versenyen indulok, mert időt kell adni a szervezetnek, hogy egy-egy ilyen kemény megpróbáltatás után regenerálódjon.

Forrás: csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva