Keszey Ágnes / zaol.hu | 2020.04.02. 10:00
Bezárták a balatoni strandokat, sétálni sem lehet
A koronavírus járvány terjedésének csökkentése érdekében több Balaton-parti településen is bezárta az önkormányzat az ebben időszakokban egyébként hagyományosan sétányként igénybevehető strandokat.

A nyugat-balatoni térségben vegyesek a tapasztalatok a fürdőhelyeket illetően. Több strand nincs nyitva, de amelyek igen, azok is csak az egyébként minden területre érvényes előírásokkal látogathatóak.

Most nem látogatható a vonyarcvashegyi strand sem, Fotó: Keszey Ágnes

– Múlt héten pénteken zártuk be a keszthelyi strandokat. Ennek az volt az oka, hogy mind az üzemeltető, mind a lakosság részéről is több jelzés érkezett azzal kapcsolatban, hogy amikor a jó idő kijött, nagyobb tömeg gyűlt össze a strandjainkon, különösen a Városi strandon. Közel napoztak egymáshoz nagyon sokan. Az üzemeltetővel és a rendőrséggel is egyeztetve döntöttem úgy, hogy átmenetileg mindhárom strandot bezárjuk, hiszen a legfontosabb most az emberek egészségének védelme – mondta Nagy Bálint polgármester.

A szomszédos településen, Gyenesdiáson a település minden játszóterét lezárták, de a strandokon – a megfelelő előírások betartásával – lehet sétálni a vízparton. A szabályok betartására azonban felirattal figyelmezteti az önkormányzat az arra járókat. Mint Gál Lajos polgármestertől megtudtuk, ezeket a helyiek betartják.

Fotó: Keszey Ágnes

Vonyarcvashegyen a járványveszély miatt a játszóterek és a strand sem látogatható. A lezárás óta ezzel kapcsolatosan a legtöbb lakótól pozitív visszajelzések érkeztek az önkormányzathoz az intézkedéssel kapcsolatosan, ám néhány horgász nemtetszését fejezte ki.
– Jó néhány kérés érkezett, hogy szeretnének bejutni, de az utasítás most teljesen egyértelmű, hogy nem lehet bemenni. A területre nem kimondottan strandként tekintünk, hanem közösségi térként, generációs találkozóhelyként, ezért ebben a helyzetben így szeretnénk elérni a jogkövető magatartást. A horgászoknak a strandunk melletti területen, a csónakkikötő és a vitorláskikötő közötti szakaszon lehet tartózkodni, természetesen betartva az egymás közötti távolságot – hívta fel a figyelmet Pali Róbert polgármester.

Balatongyörökön egyelőre lehet sétálni a vízparton a strand területén. Mint Biró Róbert polgármester lapunknak elmondta: figyelik, hogy mennyire tartja be a lakosság a kijárási korlátozást, és amennyiben a szabályoknak megfelelően és nem tömegesen sétálnak, továbbra is nyitott lesz a terület kapuja.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva