R. E. B. / csupasport.hu | 2020.10.15. 17:00
Bogár János ultrafutó soha nem áll le
Az Ultrabalatont és a SPAR Budapest Maratont is teljesítette a Magyar Futósport Egyesület sportolója, sőt a két verseny között eltelt alig egy hétben csaknem száz kilométert futott.

A közelmúltban – saját számítása szerint nagyjából tizedszer – indult el az Ultrabalatonon Bogár János, a hazai ultrafutás megkerülhetetlen alakja, az 1991-es Spartathlon győztese.

A 2007-ben sikert érő 18:50:06-os idejétől most jócskán elmaradt, még mindig kissé csalódottan gondol vissza a 31:36:19-es teljesítményére. Nem mintha erre 56 esztendősen oka lenne, pláne úgy, hogy a nagyon kevesek egyikeként alig egy hét múlva, vasárnap rajthoz állt a SPAR Budapest Maraton 42 kilométeres távján, 3:18:38-as idejével összesítésben a 132. helyen végzett, ideje már csak a korához képest is mindenképpen megsüvegelendő.

– Az élet nem állt meg, dolgoztam, illetve futottam is tizenhat kilométert. Furcsállottam is, milyen könnyen ment a táv. Az edzőm azt mondja, az a lényeg, másnap érezze az ember, hogy előző nap versenyzett. No, ez alapján én kevésbé éreztem – mondta Bogár János.

Ahogyan az Ultrabalaton után elmondta, tisztában van azzal, hogy

legnagyobb ellenfele a kora, és most is hozzátette, tudja, az idő előrehaladtával csökken a teljesítmény, de akkor is nehéz elfogadnia, hogy nem sikerül három órán belül teljesítenie a maratonit.

– Csak hát mindig közbejön valami, egy ultraverseny vagy készülés egy ultrára – tette hozzá a Magyar Futósport Egyesület sportolója.

Tudj meg mindent az Ultrabalatonról, böngészd ezzel kapcsolatos anyagainkat itt!

A Budapest Maratonon nem az időeredménnyel foglalkozott, szeretett volna találkozni azokkal a futókkal, akikkel nem volt alkalma összefutni az Ultrabalatonon. Igazi örömfutás volt a vasárnapi, a társakkal folyamatosan biztatták egymást. Miként a versenyek többségén, ezúttal is a párjával indult, s Varga Ildikó 3:52:40-nel a 91. helyen végzett a nők között, Bogár János pedig örült, hogy négy órán belül teljesítette a távot.

Idén nem az elvárásainak megfelelően teljesített az Ultrabalatonon

Kicsit bánja, hogy egy héttel korábban, az Ultrabalatonon talán túlságosan is lassan futott, ám tartott attól, hogy az előző két évhez hasonlóan nem bírja az önmaga által diktált tempót, és fel kell adnia a versenyt.

– Direkt visszafogtam a lendületem, aztán azon vettem észre magam, hogy már százötven kilométernél járok. Megörültem, mert nem olyan állapotban voltam, mint tavaly és tavalyelőtt – folytatta.

Fotó: Tumbász Hédi/nemzetisport.hu

Ultrabalaton és Budapest Maraton egymás után – teljesítve!

Nagyon kevesen vállalták az Ub és a Budapest Maraton jelentette duplázást, viszont Bogár mindkétszer rajthoz állt, ráadásul a kettő között eltelt alig egy hétben nagyjából száz kilométert futott.

– Még egy majdnem negyvenes adag is belefért. A testemnek talán jól jött volna a pihenés, de az agyam kívánta a futást – mondta a csupasportnak az ultrafutó.

Persze továbbra sem áll le, vasárnap indul a Miskolci Barátság Maratonon, és várhatóan nevez egy novemberi hatórás versenyre is.

 

Nyitókép: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva