2019.10.22. 09:00
Csak úgy potyogtak a vízbe az emberek a hétvégén
Balatonfüreden, Balatonföldváron és a Balatonfűzfő előtti vízterületen is segítettek a balatoni vízirendőrök. A nyárias meleg idő erős széllel párosult, első fokú viharjelzés volt érvényben vasárnap, egy hajó fel is borult.

A balatonfüredi vízirendőrök 2019. október 20-án 10 óra 52 perckor a Tihany előtti vízterületre mentek, mert bejelentést kaptak, hogy egy vitorlás magatehetetlenül sodródott. A hajót vezető férfi elmondta, hogy műszaki hiba miatt nem tudtak visszatérni a partra, ezért a rendőrök a vezetőjével és két utasával együtt a kikötőbe vontatták őket – írja közleményében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A balatonföldvári vízirendőrök nem sokat pihentek, mivel 12 óra 53 perckor már a Szántód előtti vízterületen dolgoztak. Bejelentés érkezett, hogy felborult egy vitorlás, és négyen a vízbe estek. A rendőröknek végül egy személyt kellett a partra vinniük, akin nem volt az időjárásnak megfelelő neoprén öltözet. A másik három férfi saját kérésre a hajónál maradt.

Balatonfűzfő előtt pedig 13 óra 20 perckor kért segítséget egy szörfös a balatonfüredi vízirendőröktől. A helyszínen a férfi elmondta, hogy összetekeredett a kite-szörf kötélzete, így az irányíthatatlanná vált. Az egyenruhások a sporteszközt a szolgálati kisgéphajóba emelték és utasával együtt a partra szállították.

Kiteszörföst is menteni kellet az októberi Balatonból (Fotó: Pixabay)

Október 19-én egy horgász került bajba a csónakjában, ugyanis eltörött a lapátja. Erről itt olvashattok.

Nyitókép: illusztráció

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva