2019.08.18. 09:00
Családjával nyaralt a Balaton-parton a kétszeres világbajnok
Balogh Gábor kétszeres világbajnok magyar öttusázó minden évben legalább négy-öt napot Alsóörsön pihen a családjával. Felesége rokonságának van nyaralója a településen, ahol nagyon szívesen tartózkodik a sydneyi olimpián ezüstérmet szerző, a versenysporttól 2008-ban visszavonult válogatott öttusázó és családja.

Balogh Gábor életében még mindig jelentős szerepet játszik a sport, bár befejezte az aktív pályafutását – írja a veol.hu.

– Nem napi öt edzésem van, hanem hetente négy-öt. Mellette a sportban maradhattam, a diáksportszövetséget van szerencsém vezetni, és elkezdtem élni az életemet. Egy sportoló, aki napi szinten leterhelt az edzések miatt, nem tudja úgy kiélvezni az életet. Bár nagyon sokat utaztunk versenyekre meg edzőtáborokba, most egész más minősége van annak, ha a családommal elmehetek valahova. Ez sportoló­ként nem adatott meg, mert tényleg csak a sport létezett számomra – meséli az egykori öttusázó, aki szerint nem volt nehéz a váltás, mert már várta, hogy vége legyen a versenyzésnek.

Bár fizikailag még bírta volna, fejben már nagyon elfáradt, hiszen három olimpián és sok-sok világeseményen vett részt. Mostani munkája során az általános és középiskolákban, a közoktatásban van jelen a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség elnökeként.
– Azt gondolom, hogy a közoktatásban az utóbbi pár évben megerősítettünk, illetve leraktunk olyan programokat, amelyek egyrészt újszerűek, másrészt tényleg hasznosak. Ha csak a diákolimpiát nézem, amely már egy 32 éves versenyrendszer, azt gyakorlatilag meg kellett menteni, mert a finanszírozása elapadt – emeli ki, majd kitér arra is, hogy van egy jó, országos koordinációs hálózata a diáksportnak, hiszen kapcsolatban állnak minden egyes testnevelő tanárral és 3500 intézménnyel.

Sporttáborokat is szerveznek, mert látják, hogy a szülőknek komoly problémát okoz, hogy hová tegyék a gyerekeket nyáron. A szövetségnek van egy sportszakmailag felkészült csa­pata, amely megbízhatóan, irányított körülmények között tart táborokat. Emellett fesztiválszerű rendezvényeket is szerveznek a fiataloknak, általában iskolán kívüli időpontban, több sportágat összekapcsolva.

– Abban vagyunk érdekeltek, hogy egyrészt a gyerekek motiváltan töltsék el a testnevelésóráikat, másrészt legyenek olyan programok, amelyek a mozgáshoz és a sporthoz köthetők – vélekedik az élsportolóból lett elnök.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva