2019.08.25. 19:00
Daganatos beteg és nehéz sorsú fiatalok vitorlázhattak
Négy helyszínen szervez idén jótékonysági vitorláztatást a kaposvári Lárifári Alapítvány. Eddig Balatonkenesén, Balatonfüreden és Tihanyban szerezhettek felejthetetlen élményeket a résztvevők, szeptemberben pedig Balatonlellére várják őket a Tűzmadár Regattára.

Kerekesszékesek, állami gondozottak, nehéz sorsú és daganatos betegséggel küzdő gyermekek és családjaik tölthettek el egy-egy napot az alapítvány önkénteseinek és a program létrejöttét segítő társaságoknak köszönhetően.

– Hetedik éve zajlik a programunk, aminek első állomása a balatonkenesei kikötő volt. Ezen a kerekesszékes regattán Kaposvárról a Napsugár Módszertani Központból, a Vadvirág Alapítványtól, és Nagyatádról is érkeztek fiatalok és felnőttek is egyaránt – mondta el Paskáné Hosszú Adrienn a LáriFári Alapítvány vezetője, a program szervezője.

Kerekes Regatta Balatonkenesén (Fotó: Mika Fotó/ facebook/Lárifári Alapítvány)

A jótékonysági programon a legtöbb alkalommal tizenöt hajó futott ki a kikötőkből, és mintegy kétórás időtartamban a kezdeményezést a hajójukkal és jelenlétükkel támogató vitorlázóknak köszönhetően különböző játékos feladatokkal fűszerezve részesülhetnek a résztvevők a regattázás élményében. – Minden egyes út más hangulatú, és minden esetben megérint bennünket a résztvevők hálája és szeretete. Csatakiáltást írnak a résztvevők, lufit kapnak, amit kiköthetnek a bójához, illetve lehetőség volt fürdésre is – folytatta a szervező.

Augusztusban két alkalommal indultak útra a hajók, elsőként az SOS Gyermekfalu szociálisan hátrányos helyzetű fiataljaival Balatonfüredről, másodszor pedig egy hatvanfős társaság vitorlázott Tihanyban. Idén a Böjte Csaba által alapított székesfehérvári Szent Imre Iskolaház mélyszegénységben élő gyermekei is részt vettek a programon, valamint pécsi állami gondozott gyermekek is, akik közül néhányan először jártak a magyar tengernél.

A nyarat lezáró esemény a balatonlellei Tűzmadár Regatta lesz, szeptember 7-én, amelyre 150 résztvevőt várnak az ország különböző pontjain működő gyermekonkológiai centrumokból, többek között Budapestről és Szombathelyről érkeznek családok.
– Az egész napos eseményt délutáni programok is színesítik, ahol ügyességi játékokat, kézműves játszóházakat szervezünk a résztvevőknek, majd egy eredményhirdetéssel zárul a nap, amelynek célja, hogy minden résztvevő a LáriFári éremmel a nyakában térjen haza.

A LáriFári Alapítvány téli, balatonlellei programjáról, akikor kerekesszékkel gurultak a jégre, itt lehet olvasni.

Forrás: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva