borsonline.hu | 2020.08.20. 10:00
Demjén Ferenc imádja a Balatont: koncertezik és pihen is a tónál
Szigorú szabályok szerint él: most elmondta, hogyan vigyáz az egészségére. Mesélt arról is, hogy mit szeret a Balatonban és hogyan lép fel még idén a tó körül.

Dióspusztai birtokán vészelte át a pandémiát a zenész. Nagyokat sétált a kertben, de a futópadot sem hagyta porosodni. A betegsége alatt elvesztett súlyát már visszaszedte, felesége vigyáz rá – írja interjújában a borsonline.hu.

– Túl a betegségen, december 30-án visszatért egy óriási bulival. Mennyiben volt más ez a koncert, mint az előzőek?
– Nagyon megható volt a közönség szeretete. Valóban fantasztikus hangulat volt. Hála Istennek az Aréna előtti próbák már nagyon biztatóak voltak, de kereken egy év után tértem vissza a színpadra, ezért nyilván nagyobb volt a tétje, mint egy szokásos év végi koncertnek.

– Tavasszal fellépett Miskolcon, Egerben, majd megérkezett a COVID-19, és március 11-én vége lett a kon­certeknek. Mit szólt ehhez?
– Tulajdonképpen az idei turnéból két koncert valósult meg idáig. Nem volt választásunk, hogy megállunk vagy sem, de egyetértek a kormányzati döntéssel, mert a számok azt mutatják, hogy az ország idáig egész jól megúszta, még akkor is, ha a koncertműfaj kapta talán az egyik legnagyobb „rakétatalálatot”.

– Hogy viselte a bezártságot?
– A dióspusztai birtokon a körülményekhez képest remekül át tudtam vészelni ezt az időszakot. Sikerült visszanyerni az erőnlétem. A szabályokat teljes mértékben betartom, ez közös érdek.

– Augusztus 22-én Siófokon lép fel. Mit jelent önnek a Balaton?
– Rengeteg élmény és kaland fűződik a Balatonhoz. A Bergendy, a V Moto Rock és a szóló pályafutásom során megszámlálhatatlan koncertet adtunk a Szabadtéri színpadokon. Mindig különleges hangulata volt ezeknek a buliknak.

– Hol lesznek még fellépései a nyáron?
– A jogszabályok szerint szabadtéri színpadokon szabad játszani. A szabadtéri színpad lett a zene stadionja. Ezért Siófok után a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 24-én, majd augusztus 29-én Balatonfüreden koncertezünk.

 

– Mit gondol a raktárkoncertekről?
– Nagyvonalú kormányzati lehetőség a műfaj megsegítésére. Nem segély, hanem lehetőség. Olyan, mint egy sportcsarnokkoncert főpróbája közönség nélkül. Ráadásul a képi felvétel miatt soha nem látott zenetörténeti archívum keletkezik, ugyanazon évben rögzítve.

– Mit gondol, lesz turné ősszel, vagy visszatérnek a megszorítások?
– Isten tudja. Szó szerint. Mindenki csak reménykedik, hogy normalizálódik az élet. Figyeljük, hogy alakul a helyzet. Az az igazság, akkora technikával megyünk, hogy kis helyeken, ha akarnánk sem tudnánk fellépni.

Demjén Ferenc koncertje. MTI Fotó: Krizsán Csaba

 

– Teljesen felépült a betegségéből? Sikerült a műtét? Vár még önre valamilyen beavatkozás, rehabilitáció?
– Úgy hiszem, igen. Szigorúbb szabályok szerint kell élnem, mint eddig, de jól érzem magam a bőrömben.

– Hogy szerzi vissza a kondícióját? Sportol valamit?
– A kényszerszünet alatt nagyokat sétáltam a kertben és a futópadon egyaránt. A betegség alatt elvesztett kilókat pedig visszaszedtem. A feleségem rengeteget segített, hogy felépüljek.

– Milyen tervei vannak 2021-re?
– A megváltozott helyzet minden előzetes forgatókönyvet átírt idén. 2021-ben is szeretnénk folytatni a turnét, ami az Indulj új csodákat látni címet viseli. Annyi különbség lesz, hogy a plakáton lesz egy 75-ös pecsét, lévén, jövőre ennyi idős leszek.

 

 

Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva