sonline.hu | 2020.07.16. 22:43
Egy bátor kenus segített a részeg, pánikoló fürdőzőnek a Balatonon
Szerdán este tíz órakor vette észre egy férfi, hogy Fonyódon egy fürdőző segítségért kiabál a sötétben. Kenuba ült és kimentette.

A fonyódi vízirendőröket szerdán, 22 óra után értesítette egy Balaton-parton tartózkodó 57 éves budapesti férfi, majd rögtön utána kenujával elindult, hogy segítsen a kiáltozó, bajba jutott fürdőzőn. Az éjszakai sötétben, ittas állapotban, a parttól már másfél kilométerre eltávolodva észlelte a 43 éves monorierdői lakos, hogy nem tudja merről indult. Kifáradva pánikba esett és segítségért kiáltott.

Szerencséjére a partról meghallotta őt a kenus, aki példaértékűen járt el a helyzetben. Habozás nélkül bejelentést tett, majd saját maga indult az úszó megsegítésére. A vízieszközzel kapaszkodót nyújtott a rendőrök kiérkezéséig, akiknek a sötét vízfelszínen egy elemlápával jelezte pozíciójukat.

Az egyenruhások a bajbajutottat a szolgálati hajóba emelték, majd a partra vitték, ahol a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajbajutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: shutterstock (illusztráció)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva