Szabó Zsófia / zaol.hu | 2020.06.17. 08:00
Egy görög teknős is Zalakaroson pihent a hétvégén!
Görög teknős kóborolt szabadon a hétvégén a fürdőváros egyik lakóövezetében. A békés, nem veszélyes hüllőt végül állatvédők fogták be.

Az alig 30 centi hosszú, mediterrán területeken őshonos állatot elsőre aligátorteknősnek nézte az a helyi lakos, aki a rend­őrségre bejelentést tett a Nárcisz utcában kóborló állatról. A zalakarosi rendőrök pedig – mint Takács Tivadar, a megyei főkapitányság sajtószóvivője elmondta – a kanizsai Élettér Állat- és Természetvédő Egyesületet értesítették.

Békés és veszélytelen, Fotó: Élettér egyesület

Skanecz Tamás, az egyesület elnökségi tagja elmondta: a helyszínre érkezve azonnal látták, hogy veszélytelen, békés állatról van szó.

A görög teknős nálunk is szabadon tartható, de figyelni kell, mert – mint látható – képes kereket oldani. Egyébként arról nincs információ, hogy az állat hogyan és honnan került a nyílt utcára, egyelőre nem kereste senki. Ám az teljesen biztos, hogy lakóházból került ki: önként, vagy gazdái kitették.

A teknőst az állatvédők a Korpavári Állatsimogatóba vitték. Bíró Miklós, az állatfarm egyik tulajdonosa elmondta: nagyon jól érzi magát a jövevény náluk. Nem magányos, 60-70 görög teknőssel osztozik új otthonán. Kiváló az étvágya, a gyermekláncfű az egyik kedvence. És szereti, ha a farmra látogató gyerekek megsimogatják.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva