2020.01.24. 17:00
Megjelennek a medvék is a Balatonnál?
Biztosan vannak a világon olyan emberek, akik egész életükben vártak a lehetőségre, hogy egy medvehálózsákban alhassanak a Balatonnál túrázva, te hogy vagy ezzel? Túrázni télen is lehet a Balatonnál, még ha a szabadban aludni nem is. Mutatjuk a szörnyen élethű hálózsákot és a téli balatoni túrákat is.

Egy japán művésznek, Eiko Ishizawának nem a bizarr élményekre vágyó túrázók jártak a fejében, amikor megtervezte a zsákot, hanem – meglepő módon – egy medve. Méghozzá az a példány, ami 2006-ban az olasz Alpokból egészen Bajorországig vándorolt. Így fordult elő, hogy 170 év után újra medvét észleltek arrafelé.

Fotó: delmagyar.hu

 

Furcsa, de a japán művész a bizarr hálózsákkal ennek a medvének akart emléket állítani. Arra gondolt ugyanis, hogy a megszólalásig élethű zsákban éjszakázva a túrázó közelebb érzi majd magát a természethez. A medvehálózsákot persze felkapta az internet népe, sokak szerint kifejezetten vicces, míg másokat elborzaszt.

Fotó: delmagyar.hu

Vannak, akik józan ésszel állnak a dologhoz, és kijelentik, hogy soha nem vennének ilyet, mert nem szeretnék, ha egy erdei túrán lepuffantaná őket egy vadász. Mások pedig attól tartanak, hogy az erdőkben élő medvéket hergelnék fel vele. Azért jócskán akadnak, akiknek tetszik, és ők akár meg is vehetik, ha van rá pénzük. A különleges termék ára ugyanis 2350 amerikai dollár, vagyis mintegy 700 ezer forint.

Bár a szabadban aludni most nem lehet a Balatonnál, de azért a túrázás ilyenkor is nagyon egészséges és menő dolog a tó körül. Így például a Hévíz-patakon nagyon különleges élmény ilyenkor evezni.

Még mindig vízitúra, de másképp: immár harmadik éve vitorlázzák körbe a Balatont télen, a nagy kihíváshoz bárki csatlakozhat. Ez a HidegenLégió – Téli vitorlástúra a Balatonon, amely február 1-8-ig várja az érdeklődőket.

Holdfénytúra a Badacsonyon: az erdő holdfényben is varázslatos, nézz le a a badacsonyi Kisfaludy-kilátóból a környékre.

Forrás: Ripost
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva