likeBalaton.hu | 2020.12.11. 07:00
Elképesztően jó dolgokat kínálnak karácsonyra a balatoni kézművesek
Egyedi ajándékot keresel karácsonyra? Akkor bizonyára te is böngészed a kézművesek kínálatát. A Balaton környékén is találunk szép számmal olyan ügyeskezű mestereket, akik online kínálják szépen kivitelezett termékeiket. Mutatunk néhány ötletet.

A siófoki Hódos Anita, vagyis ByAnita.com saját festményeinek felhasználásával készít különleges hangulatú spirálozott és filofaxba fűzhető 2021-es határidőnaplókat. Ezek az igazán csinos füzetek limitált számban készülnek és különleges hangulatot árasztanak. Olvasóink 8.900,-Ft feletti vásárlás esetén 10% kedvezményhez juthatnak 2021. január 31-ig. A kupon Anitánál bármilyen termékre beváltható, felhasználónként egyszer. Olvasói kuponkód: BalatonLike

 

 

Most csukd be a szemed, és érezd az arcodon lágy nyári szellőt! Érzed a levendula illatát? Különleges csemegéket tartalmaz az Illatos Levendulacsomag a Kőröshegyi Levendulásból. Van benne több érdekesség is, mint például a levendula-virágvíz, ami akár arclemosóként is használható, vagy a levendulavirággal töltött nyugtató karkötő. A csokis málnalekvárról már nem is beszélve!

Fotó: koroshegyilevendulas.com

Szépen válogatott textileket használ ajándék- és használati tárgyaihoz a balatonboglári Tuliné Kalász Marianna, aki Tuli Art néven található meg a Facebookon. A bájos, varrott karácsonyfadíszek mellett főként egyedi táskákat és neszesszereket készít, amelyek aztán egészen biztos, hogy nem jönnek szembe velünk az utcán.

Fotó: Facebook Tuli Art

Szereted a Balaton kékjét? A környezettudatos termékeket? A vintage stílust? Cornides Ágnes és Simonyi Zsolt Badacsonytomajban készítik szitanyomással természetes és strapabíró textiltermékeiket, melyeket képzőművészként maguk terveznek. A kenyérzsákok, ajándékzsákok és pamutzsákok mellett kötényeket, képeslapokat is készítenek, szép és praktikus ajándékaik jól mutatnak a karácsonyfa alatt, és hasznos kiegészítői lesznek a mindennapoknak.
– A színeken, formán, külalakon kívül a textúra ad plusz értéket tárgyainknak. Érintéssel sok érzés generálódik bennünk, nem mindegy, milyen érzéssel veszünk kezünkbe egy tárgyat. Olyan alapanyagokat kerestünk és találtunk, amiknek kézbevétele, látványa, tartóssága örömöt ad. Hiszünk abban, hogy a kézzel és lélekkel készült dolgok örömöt adnak – mondta Ágnes.

Fotó: Cornides Ágnes

A Kris Cerámikánál egyedi, kézzel készített kerámia tárgyak, Balatonos tányérok, karácsonyfa díszek, nyakláncok készülnek, de bazaltba bújtatott mosdótálat is rendelhetsz a gyulakeszi kézművestől. Argentínában talált a kerámiára, most a Csobánc hegy tövében készíti varázslatos termékeit. Szerintünk nagyon menő egy Balaton alakú tányérból enni az ünnepi vacsorát, de a kék színű asztaldíszek és ékszerek is azonnal balatoni hangulatot varázsolnak otthonodba.

Fotó: Kris Ceramica

Török Emőkével és babáival több balatoni és környékbeli településen találkozhattunk már, bár most személyesen ugyan nem vásárolhatunk tőle, de csoda szép termékeit megrendelheted. A pihe-puha, meleg tekintetű babák és állatok azonnal rabul ejtenek, muszáj kézbe venni, megsimogatni őket. Minden egyes darab törődéssel, nagy gonddal készült, nincs egy elvarratlan szál vagy egy rojtos kis szoknya sem. Minden figura mosolyog, biztosak vagyok benne, hogy életre szóló barátságok és titkok őrzői lesznek valakinél.
Rendeld meg az angyalkákat és tedd meghitté a karácsonyodat a zsűrizett babákkal!

Fotó: Török Emőke

A Hévíz Spa ajándékcsomag a Georgikon természetes tőzeggyógyiszapból készült termékeket tartalmazza. Ha szeretnéd otthon is érezni a Hévízi-tó gyógyhatását, szeretnéd valakit karácsonyra meglepni egy egyedi otthoni wellness élménnyel, akkor rendeld meg a gyógyiszapot, tőzeg szappant, tőzeges fürdősót és fürdőgolyót, a tavirózsa gyertyát és a relax cd-t tartalmazó csomagot. Nem csak a reumatikus tünetek ápolására, idült, gyulladásos ízületi panaszok esetén, és a csípő- és vállizület mozgásának javítására alkalmasak ezek a termékek, hanem szépészeti és regeneráló hatásuk is jelentős.

Fotó: heviz.hu

Akár teljesen egyéni kívánságokat is teljesít a nagyvázsonyi Piktorella Álomfestő műhely. Kész portékákból is válogathatunk: a színes, kézzel festett tálaló tálcák, ékszeres ládikák, teás dobozok, ajtódíszek és házi áldások között kutakodva különböző méret, forma és szín közül választhatunk, de egyedi elképzeléseket is megvalósít Szücs Borka, a műhely szíve és lelke. Legyen szó festményről, fametszetről, vagy dísztárgyról, varázslatos hangulatokat, üzeneteket fest fára, papírra vagy akár vászonra. Megválaszthatjuk az ajándékba szánt tárgy színeit, formáját, de akár ajándékutalványt is adhatunk, így biztosan egyénre szabott, különleges ajándékot kapnak szeretteink.

Ízelítő a Piktorella műhely termékeiből
Fotó: Szücs Ildikó

A Balaton északi partján Lovason szabadkézi, máz alatti festéssel, manufakturálisan készülnek Ro-Zita kerámiái. Ezzel a technikával a gyönyörűséges és egyedi kerámiák mosogatógépbe tehetők és a mikrohullámú sütőt is jól viselik. Nagy gonddal és figyelemmel születnek a különleges tervezésű tálkák, csészék, tányérok, harangocskák és egyéb díszek, amelyek azt az érzést adják az ajáéndékozottnak, hogy amit kézbe fog, az megismételhetetlen és kizárólag neki készült.

Ro-Zita kerámia csodái
Fotó: Bácsi Zita

Az ünnepekre kifejezetten meghitt hangulatot adhatnak a Fényhozó Lámpás műhely kerámia lámpái és mécsestartói, amelyek meggyújtva varázslatos fényeket árasztanak magukból. Valóban fényt hoznak a lakásba és a hétköznapokba is, mintha egy mesebeli törpelakba kukkantanánk be általuk. A szeretetteli, meleg fényt adó lámpás tökéletes ajándék a család bármely tagjának, barátoknak és még önmagunknak is, nem csak karácsonykor, de az év bármely szakában.

Fotó: Fényhozó Lámpás műhey

Aki különleges ékszerekre vadászik, annak mindenképpen ajánljuk RingJuli nemezgolyócskákból készített színes csodáit, amik olyanok, akár a franciadrazsé. A színes gyapjúgolyókat fémmel kombinálja, és ezzel olyan nyakláncok, fülbevalók, karkötők és kitűzők születnek, melyek egyszerre ötvözik a hagyományt a modern dizájnnal. Hangulatunkhoz, ünnepeinkhez illő színek és szettek közül csemegézhetünk a veszprémi művésznő webshopjában.

Fotó: RingJuli

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva