Ujvári Klaudia / zaol.hu | 2021.01.02. 07:00
Ez vár ránk 2021-ben a keszthelyi asztrológus szerint
A koronavírus-járvány miatt nem akármilyen évet hagytunk magunk mögött. Talán nem meglepő, hogy valamivel nagyobb várakozással tekintettünk 2021-re. Végh Kata, keszthelyi asztrológus által előrevetítjük, hogy mit tartogat számunkra az új esztendő.

Váratlan helyzetek

Végh Kata kifejtette: a 2021-es év asztrológiai szempontból nem január elsején indul, hanem amikor a Nap a Kos 0. fokára lép, ez pedig március 20-án következik be.

– A formális naptári-polgári év kezdődik január elsején. Ekkor még minden pihen… töltődik a mélyben, így számunkra is a visszahúzódás, a felkészülés ideje ez. Épp úgy, mint a Természetnek, hiszen részei vagyunk és tapasztaljuk kordába foghatatlan természetét. Gondoljunk csak a közelmúlt földrengéseire.
Visszatérve a 2021-es év közvetlen elejére, januárban 8-9-e tájt az Uránusz bolygó jegyet vált, és a Bika jegyéből szép lassan kézen fogva az Uránusz bolygót, feszült, forrongó, hirtelen s váratlan helyzeteket hozhat.

Végh Kata asztrológus
Fotó: Végh Kata

Önmagunk felé fókuszálunk

Az Uránusz a váratlan, a spontán, ezenfelül az elektromosság jelölője, a Mars pedig az erő, energia, erőszak, beavatkozás és harciasság is lehet, ha nincsen megfelelő kontroll, mérték.

– Ez különösen január 15-étől lesz intenzív. Szinte ugyanakkor vált jegyet a Vénusz bolygó, ami a harmóniát, szépséget és a női nem egyik jelölőjét is szimbolizálja. A számára idegen Bak jegybe lépve szintén nem a kinyílást, a társasági eseményeket jelzi, hanem a komoly elkötelezett szeretetet, a felelősségvállalást az érzelmeinkért. Tehát a maradandó értékek iránti vonzalmat támogatja. Január végén csatlakozik ehhez a váltáshoz a Merkúr hátrálása, ami szintén az önmagunk felé fókuszálást segíti s nem a kapcsolódásokat.

Változ(tat)ás

Ebből kifolyólag a január, illetve kicsit kevésbé a február sem a lazulásról szól.

– Most fontossá válik az önfegyelem (különösen a Mars és Uránusz érdekeltségűeknél, ezt a személyes születési horoszkópból lehet megállapítani), valamint a kettőt hátra, egyet előre tendenciák. Aki hajlamos a hirtelenségre, feszültebb, türelmetlenebb… netalántán mindent kontroll alatt tartó alkat vagy vérnyomás érzékeny, fordítson gondot év elején különösen a relaxáció-meditáció számára elfogadott napi gyakorlására – folytatta, majd kitért arra, hogy mindenkit kitartásra, szerető kedvességre bíztat.

– A tavasz segíti majd a kinyílást, bizakodást, de a labda fel van dobva… A változtatás nagyon a körmünkre égett! S a Jupiter Szaturnusz együttállás a Vízöntő elején is forradalmi színezetű, változtatásra szólító.

A Fém Bivaly éve

A kínai rendszerben a 2021-es év a Fém Bivaly éve lesz.

– Benne van a kitartás, a lassú, de céltudatos munka és fém elemként az elválasztás. A család fontossága, a háttér stabilitása, a következetesség alkalmazása vihet előre, felfele. Az edzésnek vége, dologra fel… Munkálkodjunk kinek, amin kell, amin szükséges.
Boldog újévet kívánok mindenkinek, szeretetben, egészségben!

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva