PR cikk | 2022.01.21. 14:27
Ezek az eszközök nem hiányozhatnak egy nyaralóból
Hirdetés - Régi nagy igazság, hogy a kikapcsolódáshoz érdemes kicsit elmenni otthonról, hogy ki tudjunk szakadni a hétköznapok mókuskerekéből. Egy nyaraló ideális ehhez, sokszor éppen hogy csak megérkezünk, és máris nyugodtabbnak érezzük magunkat… Kivéve, ha akkor vesszük észre, hogy elromlott valami, és nem tudjuk megjavítani.

Egy nyaralóban a családi házakhoz hasonlóan mindig akad dolog, ezért fontos, hogy nyaralónk alaposan fel legyen szerelve, így bármilyen kisebb munkára, javításra legyen is szükség, minden rendelkezésre fog állni ott helyben. Cikkünkben olyan szerszámokat szedtünk össze, amelyek minden nyaralóban nélkülözhetetlenek.

1. Elektromos csavarhúzó

Az elektromos csavarhúzó vagy más néven csavarbehajtó az egyik leghasznosabb otthoni szerszám, amely segítségével gyorsan és hatékonyan elvégezhető minden otthoni csavarozási feladat. Bár sok hálózati árammal működő típus kapható, inkább az akkumulátoros modelleket ajánljuk, amelyek sokkal kényelmesebb és biztonságosabb használatot tesznek lehetővé. Nem leszel az áramforráshoz kötve, így könnyen használhatod bárhol, ezen túl a kábelt sem kell majd kerülgetned. Általános, alkalmankénti használatra a közepes nyomatékú, lítium-akkumulátoros modellek a legmegfelelőbbek.

Fotó: Zákány Szerszámház

Érdemes szót ejteni az ütvecsavarozókról is, amelyek nyomatékban meghaladják a klasszikus elektromos csavarhúzókat. Mivel ezek a gépek apró, de annál erősebb ütésekkel hajtják ki vagy be a csavarokat, olyan beragadt csavarokkal is elbánnak, amelyekkel egy sima elektromos csavarhúzó nem. Ezen túl nagy előnyük az is, hogy a beragadt csavarok kihajtása során sem akarnak „kiugrani” az ember kezéből.

2. Bitkészlet

Az elektromos csavarhúzók és ütvecsavarozók egyik nagy előnye, hogy cserélni lehet bennük a fejeket, így sokféle különböző méretű csavart ki és be lehet hajtani velük. A különböző méretű csavarokhoz alkalmas fejeket úgynevezett bitkészletekben lehet megvásárolni.

A bitkészletek kis helyen elférnek, tartósak, emellett nem is kerülnek sokba, így érdemes a nyaralóba is beszerezni egyet – ne kelljen többet azon aggódni, hogy esetleg otthon marad, ha szerelni megyünk…

3. Elektromos fúró

A fúrógépek szintén a leghasznosabb barkácsszerszámok közé tartoznak. Akár egy polcot vagy képet kell felfúrni a falra, akár egy vezetéket kell átvezetni a falon, elengedhetetlen egy jó elektromos fúrógép. És mi alapján válasszunk? A csavarbehajtókhoz hasonlóan itt is fontos szempont a teljesítmény és a nyomaték.

Fotó: Zákány Szerszámház

Nyaralóba, általános használatra egy közepes nyomatékú modell bőven elég lehet. Az elektromos csavarbehajtókhoz hasonlóan itt is érdemes egy akkumulátoros típus mellett letenni a voksunkat, mert sokkal kényelmesebben használhatók. Ezen túl vegyük figyelembe azt is, milyen felszereltséggel rendelkezik – állítható-e például a fordulatszám, illetve van-e fúrásmélység-ütközője? A beépített rezgéscsillapítás szintén nagyon hasznos lehet.

4. Létra

Egy létra nem csak a nagyobb gyümölcsfák esetén tesz jó szolgálatot. Ha a nyaralón belül magasabban kell falat fúrni, vagy épp egy fenti tárolóhelyiséget kell elérni, sokkal jobban járunk egy létrával, mintha egy székre állunk fel. Milyen létrát érdemes vásárolni?

Mindenképpen a modern, fémből készült létrákat ajánljuk, mert stabilabbak és tartósabbak, mint a fa létrák. Gondoljuk át, milyen magasságot kell majd elérnünk vele, és hogy hol tudjuk majd tárolni. Általános használatra érdemes állólétrát, teleszkópos létrát vagy univerzális létrát választani, mert ezek a legpraktikusabbak.

5. Búvárszivattyú

A búvárszivattyúk vagy merülőszivattyúk megbízható, kiforrott technológiára épülő berendezések. A nevük arra utal, hogy elmerülnek a szivattyúzott folyadékban, és onnan pumpálják azt fel. Kerti kutak esetében általában 8-9 méteres üzemi vízszinttől ajánlják használatukat. Egy jó búvárszivattyú azonban nem csak kutaknál használatos: remekül használható például medencék vízcseréjére is. Leereszted a búvárszivattyút, a vízcsövet elvezeted a csatornába, és nem fog a medence környéke vízben tocsogni!

Merülő szivattyút is a teljesítmény alapján érdemes választani. Ha van kerti kutad, érdemes kihívnod egy szakembert, hogy tisztába kerülj a kút paramétereivel – a megfelelő szivattyú kiválasztása ezután már sokkal egyszerűbb feladat lesz.

Ha szeretnél jó minőségű eszközök közül válogatni, keress fel egy megbízható szerszámbolt, például a Zákány Szerszámház honlapját!

(Nyitókép: Freepik)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva