Fábos Erika | 2020.08.28. 06:25
Ezt érdemes megnézni! Hét csodaponty, mindet a Kis-Balatonból fogták ki
A Kis-Balatonon csak a legjobb pecások eredményesek. Most újabb három horgászt mutatunk be, akik pazar zsákmánnyal bizonyítják mekkora profik.

Rokolya Péter és Szoják Benedek, Fehér Boga Pál meghívására érkeztek a Kis-Balatonhoz. A Zalavári útnál pecáztak augusztus közepén egy hetet. Ez olyan jól sikerült, hogy mindhármuknak ez lett az egyik legemlékezetesebb kalandja ezen a nyáron. Nagyon sok halat fogtak, köztük hét csodálatos pontyot.
Fehér Boga Pál otthon van a Kis-Balatonon, hiszen Zalaváron él, így aztán annak ellenére, hogy még nagyon fiatal, már úgy ismeri hazánk egyik legizgalmasabb vadvizét, mint a tenyerét. Szerényen mégis azt mondja, ezt a pazar fogást főleg az időjárásnak köszönheti.

— Nyáron, a hidegfront a horgász egyik legjobb barátja – mondta Fehér Boga Pál. – Augusztus 12-től egy hetet horgásztunk, ami ugyan egy kánikulai időszak volt, de közbejött három-négy frontos nap. Ez nagyon jót tesz a halak étvágyának. Nagy melegben ugyanis kevésbé táplálkoznak, olyankor nem egyszerű halat fogni. Ráadásul egy hatalmas viharral indítottunk, és az első pár nap eredménytelensége majdnem el is vette a kedvünket. Szerencsére azonban megjöttek a kapások. Végül egy 17 és egy 18 kilós ponty volt a két legnagyobb fogás a hét során, ezúttal a két legnagyobb hal Benedeknek jött.

Szoják Benedek is idén fedezte fel magának ezt a vizet és elég volt néhány horgászat, hogy beleszeressen ebbe a különleges szépségű terepbe.

— Ez a nyárbúcsúztató Kis-Balatoni túránk, amilyen nehezen indult, olyan fergetegesen zárult – számolt be az élményeiről közösségi oldalán Szoják Benedek. – Nyugodtan kijelenthetem, hogy eddigi életem pecája volt ez a pár nap. Az első három nap és éjszaka eltelt egy csippanás nélkül. Már tényleg kezdtük teljesen elveszíteni a hitünket gyökeresen megváltozott minden. Megfordult a szél és elindultak a kapások. Egyik pillanatról a másikra, mintha egy álomba csöppentünk volna. Kapást kapás követett…
A korábbi két Kis-Balatoni túrámon szerzett tapasztalatokat alapul véve raktam össze a taktikámat. Célzottan a tározó nagy pontyait vettem üldözőbe. Csalikból egy lapra feltéve mindent, a Haldorádó Édes Ananász bojlinak szavaztam bizalmat. Ez most is bizonyított. Minden bejött. 35 pontyot sikerült fognunk amiből 17 átlépte a 10 kilót és sikerült megdöntenem az eddigi egyéni ponty rekordomat is. Csoda volt az a hét…

— Én egy balatoni nyaralásból három napot szántam erre a horgászatra, ennyi időre csatlakoztam a csapathoz, de így is felejthetetlen volt – mondta Rokolya Péter. – A Kis-Balaton varázslatos, itt érteni kell a horgászathoz ahhoz, hogy a valaki eredményes legyen. Egy ilyen vadvízen, tényleg minden hal ajándék. Én négy éves korom óta horgászom és az utóbbi időben már főleg bojlis horgászattal foglalkozom a Haldorádó kötelékében. A Kis-Balaton is nagy hatással volt rám, de a két igazi kedvencem Baranyában van, a Pécsi-tó és a Merenyei horgásztó. Utóbbin sikerült az eddigi legnagyobb halamat megfogni, egy 25 kilós tükörpontyot.

 

Nyitókép és fotók: balatonihal.hu/a horgászok felvételei

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva