likeBalaton.hu | 2021.04.01. 19:00
Félméteres hullámok! Erős szél csap le a Balatonra
Vége a nyárias melegnek. Kiadták a riasztást. Éjszakától viharos széllel érkezik a hidegfront. A Balaton területén kell nagyobb széljárásra számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtökön este a késő esti óráktól megélénkül az északnyugati szél. A Balaton régiójában erős széllökések várhatók, amelyek elérik a 40-50km/h-t, az éjszaka második felében pedig néhol az 55 km/h-t. Éjszaka zápor és zivatar is előfordulhat.

Pénteken

a mérsékelt északnyugati szelet délelőtt, délben és kora délután gyakran erős, 40-50 km/h lökések kísérhetik a Balatonnál. Késő délután csökken a felhőzet és több órás napsütés várható. Csapadék napközben már nem valószínű. Este délnyugat felől újra beborul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 15, 16 fok körül alakul, késő este 9-11 fok valószínű a régióban.

A Balaton vizének hullámai Siófok térségében elérhetik az 50 cm-t.

A kitesurf hódolóinak jó idő lesz
Fotó: Krausz Andrea

 

Szombaton

reggeltől északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén a gomolyfelhők mellett több órára kisüthet a nap. A déli, délnyugati szelet élénk, helyenként erős széllökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 4, 5 fok, délután 10 és 12 fok között várható a Balatonnál.

Április 1-jétől újra működik a viharjelzés a Balatonnál, melyről itt és itt lehet olvasni.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva