viharjelzés: Siófoknál 0
21°
-2°
NY
8 km/h
2019.08.20. 16:00
Figyelmet kérnek a tűzoltók a tűzijátékok nézőitől
Országszerte több száz tűzijátékot terveznek augusztus 20-a alkalmából, a Balatonnál is több tucat településen ezzel ünnepelnek. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság figyelmet kér a résztvevőktől.

A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a tűzijátékok telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét, és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik – írja honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Annak érdekében, hogy mindenki biztonságosan ünnepelhessen, a katasztrófavédelem szakemberei, mint tűzvédelmi szakhatóság a tervezett tűzijáték helyszíneket előzetesen bejárják. A helyszínen többek között vizsgálják, a tűzijátékok működtetését befolyásoló tényezőket, a felhasználás pontos helyét, a pirotechnikai tevékenységgel érintett területen a védő-, illetve a lezárandó területet.

A tűzijáték megtekintése során fokozott figyelemmel kell lenni. Minden esetben fontos, hogy biztonság helyről kísérjük figyelemmel a rendezvényt. A rendezvény részvételét megelőzően győződjünk meg az időjárási körülményekről és annak megfelelően vegyünk részt a rendezvényen. A nagy tömegben figyeljenek egymásra!

A katasztrófavédelem azt kéri, ha valaki tüzet, nem megfelelően működő tűzijátékot, vagy visszahulló pirotechnikai terméket lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot, vagy értesítse a helyszínen lévő tűzoltókat.

Itt azt is megnézheted, hol lesz ünnepi tűzijáték a Balatonnál.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva