Makó Beáta, a Majorka Alapítvány elnöke elmondta: elvitelre készítettek tejszínes csirkeragulevest, pulyka- és vaddisznópörköltet, pecsenyét kemencés krumplival, hurkát, kolbászt és az ilyenkor kihagyhatatlan kocsonyát is.
A Luca-napi vásáron néhány óra alatt pár százan fordultak meg. Főleg kisgyermekes családok, akik a kisvasutat is kipróbálhatták. Az érdeklődők különféle portékák közül is válogathattak. Pékárut, sajtokat, levendulatermékeket, lekvárokat, mézeket és karácsonyi dekorációkat is kínáltak az árusok. A látogatóknak arra is volt lehetőségük, hogy előre leadják rendelésüket. Makó Beáta kiemelte, azért is szervezték meg a vásárt, hogyan ne csak nyáron, hanem télen is legyen program a Balaton környékén, valamint hogy minél többeket kicsaljanak a friss levegőre.
Forrás: sonline.hu