Fábos Erika | 2019.07.06. 14:00
Fonyód-Badacsony-Fonyód: tömegek eveznek
SUP deszkán, óriás unikornissal, sárkányhajóban, csónakkal, vagy lábbal hajtott kajakkal, több mint hétszázan vágtak neki eddig, hogy átevezzék a Balatont.

Gyönyörű nyári idő és kiváló hangulat fogadta a Balaton-átevezés idei indulóit. Délelőtt 11-ig hétszázan vágtek neki a közel 10 kilométeres távnak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében. A rajtnál ott volt két világhírű kajakos is. A háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella és a többszörös világ- és Európa-bajnok Hegedűs Róbert surfkajakban indultak Badacsonyba, de Hegedűs Róbert délután is fordul egyet, a feleségével is átevezi a Balatont, de Dombi Rudolf, londoni aranyérmes kajakos is hajóba ült és evezett.

Világsztárok is eveztek: Szabó Gabriella és Hegedűs Róbert.

 

Ez az unikornis volt az egyik leglátványosabb járgány, amivel elindultak az átevezésen.

 

9 óta csak jönnek és jönnek az indulók.

Volt aki 34 perc alatt és voltak, akik csak két óra alatt tették meg a távot, de itt sokkal inkább a részvétel és a hangulat volt fontos, mint a versengés.

 

Egy póló emlékbe, aki átevezett, megkapta.

A rendezvény nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a Balaton a fürdőzésen és a vitorlázáson túl számos aktív kikapcsolódásra is alkalmas. Bíznak benne, hogy akik részt vesznek a versenyen, vagy akár csak szurkolnak a partról, kedvet kapnak ahhoz, hogy lapátot ragadjanak, és kajakkal, kenuval, vagy más kézzel hajtott eszközzel fedezzék fel a magyar tengert. Átevezni a tavat nem szervezett körülmények között tilos, ugyanakkor a parttal párhuzamosan gyönyörű helyeket lehet látni, csodaszép helyekre lehet eljutni.

Gyerekek is hajóba ültek, Kende 11 évesen teljesítette a távot.

 

A sárkányhajósok is csúcsot döntöttek, egymást váltották az egységek.

Mihály Szilvi, a LikeBalaton legbátrabb kollégája SUP deszkára szállt és Badacsonyig meg sem áll, hogy holnap megmutathassa, milyen volt a hullámok hátán az átevezés. Kattints akkor is!!!

Fotók: Fábos Erika

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva