viharjelzés: Siófoknál 0
-4°
-5°
DNY
4 km/h
2019.08.20. 14:00
Fonyódon most is kutya jó dolguk volt a kutyáknak
Kutyás napot rendeztek Fonyódon, annyira jól sikerült, hogy jövőre akár többször is tartanának ilyet.

– A strand és a rendezvény legnagyobb értéke, hogy a családokat összehozza, barátságok szövődnek – mondta Dobi Imre, rendezvény ötletgazdája. Szerinte idehaza a felelőségteljes állattartástól még mindig messze vagyunk – írja a sonline.hu.

– Olaszországban például nem szorítják jogszabályok közé az állattartást, bármelyik plázába bevihetők, akár élelmiszerek közé is az ebek, ám tudniuk kell viselkedni. Az osztrák, német, angol állattartóknak is más a hozzáállásuk, mint a miénk. Ők megbecsülik, amijük van, és felelősséget vállalnak érte – mondta Dobi István, aki szerint a kutyák nyitottak a tanulásra, a gazdin múlik, hogy elrontja, vagy együtt tanul az ebbel.

– Pepe két éves német középspicc – mutatta be kutyáját a békéscsabai Simon Csaba, aki látássérültként nevezett be a fonyódi versenybe.

– Sajnos hazánkban csupán egy para-agility versenyt rendeznek évente Gyulán, ám én itt is szeretnék helyt állni – mondta. Párja segítségével futott végig az akadályok között, a kutya pedig csengővel a nyakában teljesítette a feladatokat. A versenyre idén huszonhatan neveztek.

– Németországból jöttünk, nem is sejtettük, hogy ilyen programmal vár bennünket a strand – mondta két német hölgy.

A rendezvényen egész nap állatorvos válaszolt a strandolók kutyás kérdéseire.

– Hoztak egy kutyust térdkalácsficam gyanújával, egy másikról azt kérték, mondjam meg a korát, mert menhelyről hozták el, és számtalan kérdést tettek fel ételallergia témakörében – mondta Juhász Csaba állatorvos, aki szintén elhozta négylábúját az első versenyre.

Fotók: Németh Levente

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva