Szaniszló Hajnalka | 2019.09.20. 17:00
Füred kapitány, a balatoni mesehős buzdítja utazásra a gyerekeket
Egy nemzetközi filmforgalmazó cég kérte fel a balatoni mesehőst arra, hogy népszerűsítse azt a filmet, amely szeptember végén kerül a mozikba.

A filmben játékfigurák kalandjain keresztül próbálják a gyerekeknek is megmutatni, hogy nem kell félnünk az utazástól.

– A francia, német, amerikai koprodukcióban készült alkotás lényege, hogy egy mesebeli úton keresztül a kisebbek is megtanulják, hogy mindegy, hogyan alakul az élet, ha eléggé hiszel magadban, bármit elérhetsz! A turisztikai szakemberek által kitalált Füred Kapitányt, azért választották ki a nemzetközi film népszerűsítéséhez, mert a magyar mesehős évente ötezernél is több kisgyermekkel találkozik. Főként olyan gyerekkel, akik éppen vakációjukat, vagy hétvégéjüket töltik otthonuktól távol. A balatoni mesehős egyik feladata az, hogy az ilyen kis „világutazók” szívébe bátorságot öntsön a Balaton felfedezéséhez. Másik, nem titkolt szándéka a balatoni mesehős megalkotóinak az, hogy olyan gyerekprogramokat szervezzenek, amelyek miatt érdemes lehet a Balatonra jönni akkor is, ha már rosszabb az idő és nem lehet a tóban fürödni – nyilatkozta Éskovács Péter, főszervező.

Mint azt a turisztikai szakember elmondta: azzal, hogy a nemzetközi film népszerűsítéséhez is kérték a balatoni mesehős segítségét mutatja, hogy jó úton járnak azok, akik néhány évvel ezelőtt kitalálták a mesefigurát. Az „Y” generációhoz tartozó szülők és a “Z” generációhoz tartozó gyermekeik számára is könnyen fogyasztható, de igényes programokra szükség van a Balatonon.

Közzétette: Füred Kapitány – 2018. július 7., szombat

 

– Füred Kapitány a következő hetekben egy olyan útlevelet juttat el a gyerekekhez, amelyet a filmből vettek kölcsön. Ebben olyan pecsételő állomások szerepelnek, amelyeket végig járva tartalmas kirándulásokon vehetnek részt a családok. Az útlevelet a Balatoni Hajózási Zrt. pénztáraiban is kérhetik a gyerekek, de a fővárosi Minipolisz, a sarudi Élményfalu és biatorbágyi Apropolisz is a pecsételős játék része. A „Playmobil: A Film” – című alkotás pedig szeptember végén kerül a mozikba – tette hozzá Éskovács Péter.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: hivatalos sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva