
A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert mindkét fagyija tejes alapú készítmény. A maracujára – más néven passiógyümölcsre – épülő győztes párosítást pekándióval rétegezték, a második legjobbnak talált vaníliafagyit diókrémmel és törökmézzel dobták fel.
A törökmézes vanília klasszikusabb, hagyományosabb ízekkel dolgozik, de egyáltalán nem hétköznapi. A törökméz és diókrém kiemeli a vaníliafagyi ízét, így azoknak is kellemes meglepetést okozhat, akik egyébként nem szeretik a vaníliát.

A törökmézes vanília Fotó: Horváth Virág
Mindkét tejes alapú fagyi állagában kifejezetten krémes, és egyáltalán nem „túl édes”, tehát a forró nyári napokon igazán frissítően hatnak.
A passió-karamell már az új vonalat erősíti, modern kombinációval dolgozik. A maracuja, karamell és pekándió együtt harmonikus ízhatást kelt, a vaníliafagyihoz képest intenzívebb az ízvilága. Főként azoknak ajánljuk, akik bevállalósabbak, de a maracuja gyümölcsössége miatt ez is könnyed, könnyen fogyasztható.

A passió-karamell Fotó: Horváth Virág
Szombaton délben a Füredi Fagyizóban a passió-karamell már majdnem elfogyott, szerencsére a fagyizó mindig készen áll, így nem kell félnünk tőle, hogy nem jut.