Horváth Virág | 2020.07.09. 09:56
Megkóstoltuk az Év Fagyiját! Mutatjuk, milyen a passió-karamell
Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.

A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert mindkét fagyija tejes alapú készítmény. A maracujára – más néven passiógyümölcsre – épülő győztes párosítást pekándióval rétegezték, a második legjobbnak talált vaníliafagyit diókrémmel és törökmézzel dobták fel.

A törökmézes vanília klasszikusabb, hagyományosabb ízekkel dolgozik, de egyáltalán nem hétköznapi. A törökméz és diókrém kiemeli a vaníliafagyi ízét, így azoknak is kellemes meglepetést okozhat, akik egyébként nem szeretik a vaníliát.

A törökmézes vanília Fotó: Horváth Virág

 

Mindkét tejes alapú fagyi állagában kifejezetten krémes, és egyáltalán nem „túl édes”, tehát a forró nyári napokon igazán frissítően hatnak.

A passió-karamell már az új vonalat erősíti, modern kombinációval dolgozik. A maracuja, karamell és pekándió együtt harmonikus ízhatást kelt, a vaníliafagyihoz képest intenzívebb az ízvilága. Főként azoknak ajánljuk, akik bevállalósabbak, de a maracuja gyümölcsössége miatt ez is könnyed, könnyen fogyasztható.

A passió-karamell Fotó: Horváth Virág

Szombaton délben a Füredi Fagyizóban a passió-karamell már majdnem elfogyott, szerencsére a fagyizó mindig készen áll, így nem kell félnünk tőle, hogy nem jut.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva