Szaniszló Hajnalka | 2019.10.16. 14:00
Fuss a Balaton körül és teljesíts 380 000 km-t!
Még jó pár napod van, hogy csatlakozz a 10. Országfutáshoz. Miért ne tennéd gyönyörű környezetben a Balaton körül?!

A jubileumi eseményen az a cél, hogy a résztvevők összesen legalább 380 ezer kilométert fussanak. Az idei Országfutás időpontja október 12-től 23-ig tart, eddig lehet csatlakozni a futókhoz. A szervezők várakozása szerint legalább harmincezren vesznek majd részt a felhíváson. Ennyi futó ugyanis könnyedén teljesíti a kitűzött Föld-Hold távolságot, azaz a 380 ezer kilométert.

Ugye mindenki jön?

Ugye mindenki jön?https://orszagfutas.hu/

Közzétette: Országfutás – 2019. szeptember 13., péntek

A részvételhez ingyenesen regisztrálni kell az Országfutás honlapján. A versenykiírás szerint legalább öt kilométeres szakaszt kell teljesíteni futva vagy gyalogolva, akár külföldön is, egy-egy etapot pedig többen is megtehetnek, mert csoportosan is lehet indulni.

Az első Országfutást 2015 márciusában rendezték meg, akkor a csaknem négyezer résztvevő 46 733 kilométert teljesített, amely több mint hússzorosa a 2246 kilométer hosszú országhatárnak. A rendezők tájékoztatása szerint a tavaszi, kilencedik Országfutáson huszonegyezren vettek részt, összességében 280 ezer kilométer megtéve, ezért most esély nyílik rá, hogy ezt is túlszárnyalják.

A jubileumi 10. Országfutás fővédnöke Lubics Szilvia, háromszoros Spartathlon-, kétszeres Ultrabalaton-győztes – írja a csupasport.hu

Hogy vehetsz részt?

Vállalj egy szakaszt, bárhol ahol éppen leszel ebben az időszakban – lehet ez akár külföldön is -, amit bármikor a lefutsz vagy legyalogolsz. A vállalt szakasz minimum 5 km legyen, egy-egy szakaszt többen is teljesíthettek, lehetőség van csoportos regisztrációra. Családok, baráti társaságok, csapatok, munkahelyi közösségek is futhatnak/gyalogolhatnak együtt. Csatlakozz te is! Mozduljon az ország! Jelentkezzetek, készüljetek, legyen ez egy újabb tömegsport ünnepnap!

Nyitókép: Pixabay

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva