PR cikk | 2021.06.03. 13:22
Fűtő klíma választási tanácsok kezdőknek
Hirdetés - Amikor a klímáról beszélünk, akkor a legtöbben a hűtésre gondolnak, azonban egy klímával nemcsak hűteni, hanem fűteni is lehet. Szerintem ez egy abszolút pozitív és hasznos, mivel egy készüléket több funkcióra is lehet használni.

Több szempontot is figyelembe kell venni egy fűtő klíma kiválasztásánál, illetve több funkciót is, hiszen itt nemcsak hűtésről, hanem fűtésről is szó van.

De melyik az a klíma, ami fűtésre is alkalmas?

A piacon számtalan cég és márka található, azonban a saját tapasztalatok alapján igazából 3 márka az igazán ajánlott, illetve ez az a 3 márka, amikről lehet tudni, hogy jók és megbízhatóak. Ezek pedig a Panasonic, az LG és a Cascade. Ez nem csupán egyéni vélemény, hanem egy összegzés a vásárlók visszajelzései alapján.

Panasonic, mint az egyik legismertebb márka a minőség terén is az egyik legjobb

A Panasonic ugye egy japán márka és pontosan ezért egy nagyon szigorú minőségellenőrzésnek vetik alá a gyártás során. A minőségellenőrzés a Panasonic-nál alapvetően különböző tartóssági vizsgálatokat jelent. Ilyen lehet például a hosszútávú tartósságvizsgálat, illetve a kompresszor megbízhatósági és a vízállósági vizsgálat.

Miért is van szükség ilyen komoly és alapos vizsgálatokra?

Az ok nagyon egyszerű és kézenfekvő és tulajdonképpen már el is hangzott. A klímát ebben az esetben nem csak az évnek egy adott szakában használjuk, hanem egész évben, télen-nyáron, vagyis mindig, amikor csak szükség van rá. Gondoljunk csak bele, hogy ilyen terheltség mellett mennyire megnő a készülék üzemóráinak száma. Az is elmondható, hogy a hűtésre és fűtésre egyaránt használt klímák esetében, nagy átlagban a fűtési órák száma jóval magasabb, mint a hűtési órák száma. Ezen télen a nagy hidegben, vagyis fűtési üzemmódban a kültéri egységnek sokkal mostohább körülmények között kell helytállnia, mint mondjuk nyáron.

Fotó: Mustafa shehadeh/Pixabay

A piacon két termék, a Panasonic Nordic és a Flagship, amelyek igazán kiemelkednek. A Panasonic Nordic esetében tulajdonképpen egy prémium kategóriájú készülékről beszélhetünk, mert egy nagyon magas árat kell érteni fizetnünk, viszont cserébe egy rendkívül jó minőséget kapunk. Hidegben megbízhatóan működik, energia hatékonysága rendkívül jó és ahhoz képest egy csendes készülékről van szó. A Panasonic Flagship esetében szintén egy prémium kategóriájú készülékről beszélhetünk, amely még az úgynevezett hulladék hőt kis képes hasznosítani. Energia hatékonysága az A+++ kategóriába tartozik, illetve a piacon található egyik leghalkabb beltéri egység.

Ezenkívül még ajánlott az LG Athena típusú, illetve a Cascade Vision és Viola nevű készülékei. Az előbbi jóval kedvezőbb árú, négyirányú levegőztetéssel rendelkezik, hogy eloszlassa a meleg levegőt és talán a piac legcsendesebb készüléke. Az utóbbi képes nagyon alacsony külső hőmérsékleten is hatékonyan működni, energiamegtakarítása révén képes állandó 8 fokon tartani a hőmérsékletet és Wifi segítségével is működtethető távolról.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva