Szaniszló Hajnalka | 2021.10.15. 10:00
Gesztenye, újbor, dallamok, kultúra és kirándulás – hétvégi balatoni programajánló
Elő a menő meleg kabátokkal és irány a frissítő kirándulás vagy egy finom velős pirítós a parton. Hétvégi balatoni programajánló.

Időjárás a hétvégén

Szombat

Erősen felhős lesz az ég, de késő délutántól északnyugat felől már csökken a felhőzet.

Néhol előfordulhat záporeső. 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap

Gyengén felhős, nagyrészt napos, nyugodt őszi idő valószínű. Kicsi az esély csapadékra.

15 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. A délnyugati szél mérsékelt marad.

A fotó után mutatjuk a hétvégi balatoni programokat!

Fotó: Freepik

 

Október 16., szombat

Tökfesztivál, Balatonalmádi

Tökfesztivált és terményvásárt rendeznek Balatonalmádiban, a Pannónia Kulturális Központban. A gyermekekre tökfaragás és kézműves foglalkozás vár, de a felnőttek számára is ígéretes programot kínálnak.

A Pálmaház titkos élete – tárlatvezetés, Keszthely

Milyen volt az egykori főúri üvegház, milyen most? Akár még virágokat is ültethetsz, ha eljössz erre a rendhagyó tárlatvezetésre.

Bortúra Badacsonyban, Badacsonytomaj

Pincéről pincére járva borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrták össze számodra. Családi pincészetek finomabbnál finomabb borait ismerheted meg pazar látvány kíséretében. Útközben szakvezető mesél a borvidék történelméről, a Badacsonyról, az itt élő emberekről.

Olvasói fotó: Héjja Rita

 

Október 17., vasárnap

Halfesztivál – vasárnapi programok, Siófok

Siófok központjában, a Víztorony lábánál kóstolhatjuk meg az ízletes halételeket és élvezhetjük az ingyenes programokat.

Esküvői Nyílt Nap a Festetics-kastélyban, Keszthely

Ha már tervezed az esküvőt, de szükséged van tippekre, akkor a kastély kiállításán mindent és mindenkit megismerhetsz, akire a párodon kívül szükséged lesz a nagy napon.

Ősz a Malomban – tematikus gyógynövény napok, Gyenesdiás

Csodás őszi kincsekkel ismerkedhetsz meg: megtudhatod melyik gyógynövény mire való, miből, mit és hogyan lehet elkészíteni, meg is kóstolhatod a csipkebogyóból, galagonyából és kökényből készített finomságokat.

Emlékszilánkok – Szilágyi Tibor önálló estje, Balatonalmádi

Szeptember végén és októberben is élvezheti a közönség Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész önálló estjét a Balatonalmádiban lévő Magtárban. A program a Veszprémi Petőfi Színház előadásaként vendégeskedik a Balaton parti városban.

Egész hétvégén látogatható programok

Füredi Szüret, Balatonfüred, október 3-17.

Látványos menet borlovag-rendekkel, mutatványosokkal, díszes fogatokkal. A parton kézműves vásár, koncertek, boros pavilonok és gasztroudvar. Egy kis őszi pezsgés a méltán híres füredi borkultúrára felfűzve. Október közepén ismét megünnepli a szüretet a város.

Balatonfüredi UltraFutó Fesztivál, Balatonfüred, október 14-17.

Sorra követik egymást a sportesemények október közepén Balatonfüreden: a város több ultrafutó versenynek is helyet ad. Programjaink között mindegyikről találsz információkat. A legelső a BUFF.

48 órás, 24 órás és 6 órás ultrafutó magyar bajnokság, Balatonfüred, október 15-17.

Sorra követik egymást a sportesemények október közepén Balatonfüreden: a város több ultrafutó versenynek is helyet ad. Programjaink között mindegyikről találsz információkat. Október közepén sok órás kihívások várnak a versenyzőkre.

Ahol szem, száj nem marad szárazon, október 15-17., Hegymagas

Őrületes programkavalkád vár rátok: Ismerős Arcok, Lovasi András és Szandi, hagyományőrzők, csikós bemutató, kemencében sült finomságok és a Szent György-hegy borai szórakoztatnak ezen a hétvégén.

 

Gesztenyefesztivál, október 16.-17., Keszthely

Kellemes őszi kikapcsolódásra várják a vendégeket, a finomságok mellett lesz gesztenyevadászat és madárijesztő pályázat is.

Családi hétvégék Keszthelyen, Keszthely, október 16-17.

Kicsiknek és nagyoknak is izgalmas programkavalkáddal készülnek az őszi szezonban Keszthely Fő terén. Koncertek, játszóház és helyi finomságok várják a vendégeket.

Kortárs Balaton kiállítás, Badacsonytomaj, október 24-ig

A kortárs művek újra a Hableányba költöznek: a Pintér Galéria elhozza nektek és nekünk a legizgalmasabb válogatást, melyeknek jó része kötődik a Balatonhoz, az őszhöz a szürethez és a szerelemhez.

Jubileumi Balatoni Kisgrafikai Biennálé, Keszthely, november 30-ig

A Balatoni Múzeum Kisgrafikai Gyűjteménye a mai napig őrzi azt a többezer darab könyvjegyet, amelyeket dr. Poór Ferenc ajándékozott intézménynek.

Országos Kerámia és Gobelin Biennále, Keszthely, december 31-ig

A professzionális gobelin és keramikusművészektől idén „Hal, Halászat” témában várja a szakmai zsűri az alkotásokat. Az 1997-ben indult kiállítás-sorozat a római korban itt élők kultúráját, hétköznapjait és ünnepeit kívánta a művészet valóságértelmezésével gazdagítva bemutatni, lehetőséget adva a művészeknek tág asszociációkra. A 2021-es tárlaton a textil és kerámia művek ismét együtt szerepelve reprezentálhatják művészetünk harmonikus sokszínűségét.

Legó kiállítás Tihanyban, december 31-ig

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg.

Lego kiállítás Tihanyban
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2022. január 9.-ig

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

Mese Mítosz História – kiállítás, Balatonfüred, január 9-ig

A Mese Mítosz História – Archaizálás és mágikus realizmus az 1960-70-es évek magyar művészetében című kiállítás megtekinthető a balatonfüredi Vaszary Galériában 2021. augusztus 21. és 2022. január 9. között. A kiállítás a Kádár-kor magyar művészetének egy eddig kevéssé feltárt és méltányolt szeletét mutatja be.

Az élet vize, a pálinka története kiállítás, Keszthely, 2021. március 19-ig

A kiállítás során a múltból, a népi gyógyászat hagyományaiból indulnak, és végigjárhatod, hogyan változott a pálinka szerepe az életünkben. Pálinkakóstolókat, előadásokat, rendezvénysorozatokat is szerveznek.

 

 

Nyitókép: Freepik
Időjárásjelentés forrása: koponyeg.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva