viharjelzés: Siófoknál 0
20°
27° 19°
DNY
3 km/h
2018.09.18. 22:00
Hankó Dávid nyerte a füredi Balatonmant
Flander Márton a hawaii Ironman-világbajnokságra, Hankó Dávid a barcelonai Ironman-szériaversenyre készül. Most szombaton mindketten ott voltak a füredi Balatonman speciál távjának rajtjánál.

Flander, aki edzés jelleggel indult, a kerékpározás során kiszállt, Hankó azonban megnyerte a viadalt.

– Nekem is tesztverseny volt a mai, hiszen három hét múlva Barcelonában szerepelek egy szériaversenyen, és szerettem volna megtudni, hogy milyen állapotban vagyok – mondta Hankó Dávid. – A kerékpározás és a futás is jól sikerült, lehet érezni a mögöttem lévő munkát, és azt, hogy jó alapokra építkezem.

A speciál távú verseny 950 méter úszásból, 178 km kerékpározásból és 7 kilométer futásból áll. Nem véletlenül a kerékpár a hangsúlyos benne: az Ironman-indulók itt tudják zárt pályán felmérni, hogy hol tartanak ebben a számban.

– Én is azt a tempót, azt a tartományt tekertem, amit majd Barcelonában fogok. Ezen a távon az úszás afféle bemelegítés, a futás pedig a kerékpározás levezetése – folytatta a versenyző, aki bízik benne, hogy jövőre tud majd szériaversenyt nyerni, mert az ad belépőt a 2019-es hawaii Ironman-világbajnokságra.

És hogy a kerékpár az Ironmanben ugyanolyan hangsúlyos szám-e, mint az olimpiai távú triatlonban, amelyben, ha nem tudsz a szökevényekkel tartani, szinte biztosan le is húzhatod a rolót?

– Hangsúlyos, de valójában a verseny a maratoni futás utolsó tíz kilométerén kezdődik – magyarázta Hankó. – Ott kell mentálisan erősnek lenni, ott nem szabad rontani. Hogy ezt a mentális erőt hogyan lehet fejleszteni? Sportpszichológussal és sok-sok egyedül töltött edzésidővel. Az ember ott ismeri meg igazán a határait.

Forrás: csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva