lakaskultura.hu | 2020.04.05. 08:00
Használjuk ki az erkélyt! 5 tipp, hogy hangulatos legyen
Kezdetét vette a teraszszezon és mivel manapság sokaknak ez az egyetlen kapcsolata a külvilággal, érdemes időt szakítani arra, hogy hangulatossá tegyük. Itt az ideje, hogy élvezzük a szabadban töltött pillanatokat. Mivel sokaknak a Balatonnál sincs más lehetőségük a természet közelségére, most mutatunk pár ötletet, hogy jól mindenki jól érezze magát a teraszon/erkélyen.

Hawaii életérzés
A ’60-as és ’70-es évek egyik kedvelt irányzata újjászületve tér vissza az otthonunkba: a rattanból és egyéb természetes anyagokból készült bútorok érdekes, izgalmas formákat öltenek.

Fotó: lakaskultura.hu

 

Dzsungelhangulat
Mind az apró erkélyeket, mind a nagyobb teraszokat növényekkel lehet a legegyszerűbben felöltöztetni. Az agyag cserép mellett változatos színekben és formákban is gondolkodhatunk.

Fotó: lakaskultura.hu

 

Természetes textilek
A puha kültéri párnák, takarók és szőnyegek gondoskodnak a kényelemről, meghittségről. Minél színesebbek, minél különlegesebb mintájúak, annál trendibbek! – írja a lakaskultura.hu.

Fotó: lakaskultura.hu

 

Lassítsunk a tempón!
Akkor használhatjuk ki igazán a megújult terasz nyújtotta lehetőségeket, ha mi magunk is kialakítunk új szokásokat. Nem kell nagy dolgokra gondolni: a napi rutinban szánjunk időt a reggeli kávé kényelmes, nyugodt elkortyolására, vagy munka után üljünk ki olvasni kicsit.

Tekintsük ajándéknak a mostani kihívásokat – vallja Mihályi Jeromos tihanyi perjel, aki mindenki számára elgondolkodtató üzenetet fogalmazott meg a kialakult veszélyhelyzettel kapcsolatban. Olvasd el itt a beszélgetést.

Fotó: Andrónyi Tamás

A likeBalaton.hu folyamatosan gyűjti a legjobb online programokat. Nézz filmet, színházi előadást a teraszodon!

Keress könyveket az online elérhető archívumokban például itt.

A teraszon ülve hívd fel a barátaidat, hiszen ezzel te is kapsz némi pozitív energiát. Ahogyan a pszichológus mondja: “Ha adok, többet kapok vissza.” Olvasd el itt az interjút.

 

Gondtalan falatozás
Az időjárás végre alkalmas arra, hogy kint ücsörögve élvezzük a napsütést és a friss tavaszi finomságokat. A színes kínálókhoz passzoló gyertyák, mécsestartók jóvoltából sötétedés után is barátságos lesz a miliő.

Ha mindig is szerettél volna balatoni lángost sütni, akkor mutatunk neked egy tuti receptet! Ha beleharapsz, azonnal a gondtalan nyár fog eszedbe jutni!

Közzétette: Gasztrohegy Badacsony – 2020. március 6., péntek

 

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva