Horváth Virág | 2020.07.06. 17:10
Ezer élmény vár a parton! Ilyen volt a hétvége a Balatonnál - videó
Ha csak egy rövid hétvégi kiruccanást tervezünk, akkor is érdemes a Balatonhoz ellátogatni, hiszen akár két nap alatt is rengeteg élményt és sok szép emléket is gyűjthetünk.

Szombat

Ha hétvége, akkor piac! Szombaton már délelőtt érdemes Tihany felé venni az irányt, hiszen délután 1 óráig a Piac Placcon vár a kétműves termékek vására. Ékszereket, szépségápolási termékeket, de finom ételeket is vásárolhatunk a placcon, és mindenhol természetes hozzávalókkal, anyagokkal, sok mosollyal és nagy szakértelemmel találkozhatunk.

Ha elfáradnánk a piacon, csak üljünk le a Balaton-partján, csodálni a természetet Fotó: Horváth Virág

 

Ezen a hétvégén az Ugar Brewery sörfőzde kézműves finomságait kóstolhatták meg az ide látogatók, amelynek vicces dizájnja mögött hamisítatlan magyaros ízvilág bújik meg, tökéletes választás a forró nyári napokra.

Citrusos és könnyed – ez való a nyári hőséghez Fotó: Horváth Virág

 

Hasonló gasztronómiai meglepetést okozott a tihanyi piac egy másik gyöngyszeme, a halárus. Ez első hallásra meghökkentő lehet, de jégen tálalt ízletes osztrigát hörpinthettünk náluk – lehet, hogy ez lesz az új fesztivál-étel.

Az osztrigát mindenkinek meg kell kóstolnia egyszer az életben Fotó: Horváth Virág

 

Ha már Tihanyban járunk, és adni akarunk magunknak egy nagy adag gasztronómiai-kulturális lökést, akkor a Tihanyi Skanzen és Étteremben füstölt pisztrángot ebédelve élő zenét is hallgathatunk. Az éttermet egy valódi skanzenből alakították ki, tehát a népi kultúra megismerése közben a cigányzenészek kedvenc nótáinkat is elhúzzák nekünk.

A skanzen hangulatot tetézi, hogy csuporból ihatjuk az ízletes levendulasört Fotó: Horváth Virág

 

Tihanyban minden a levendula körül forog, tehát a fő utcán sorakozó árusokhoz is érdemes betérni, garantáltan beleszeretünk az ottani termékekbe, illatokba, vagy az udvarokban megbúvó foodtruck felhozatalra. Az oda vagy a vissza úton érdemes a levendula-földeket is megcsodálni: tökéletes szelfik születnek a lilán virágzó tengernyi növény ölelésében, és még Tihany “mainstream” látványosságait meg se néztük, máris eltelt egy nap.

Vasárnap

A hétvége második napján a káptalantóti Liliomkert Piacon kezdjük a napot, ha jól bírjuk a kihívásokat, a forgatagot, a tömeget, és a közvetlenséget. Szó szerint az ingyen elvihető kismacskától a pónilóig, a nappaliberendezésen át a legapróbb mütyürig minden (is) van Káptalantótiban.

Színes esernyők adtak árnyékot a piacon Fotó: Horváth Virág

 

 

Itt is megvan a zene, gasztronómiai, kulturális és művészeti aspektus, csak nyolcszor-tízszer nagyobb területen, így hát nem csoda, ha jópárszor eltévedünk majd, érdemes 3-4 órát csak erre a programra szánni.

Ha még van bennünk erő, mindenképp keressük fel a közelben Veszprémi Imre alkotását, az Emberi tragédia szoborcsoportot, igazán beindítja a kreatív folyamatokat és meditációra is tökéletes helyszínen magasodnak ezek a különc figurák.

Az Emberi Komédia szoborcsoport tövében akár meditálhatunk is távol a város zajától Fotó: Horváth Virág

 

A napot érdemes a badacsonytomaji strandon zárnunk, ha már egész hétvégén kerülgettük a Balatont, csobbanjunk is!

Az egész hétvégés élményeket videóban gyűjtöttük össze:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva