likeBalaton.hu | 2020.10.22. 08:00
Hétvégi balatoni programajánló
Ezen a hétvégén is több tucat program vár a tó körül. Mi most megmutatjuk a legjobbakat, hogy neked könnyebb legyen a választás.

Október 23., péntek

Kinizsi Söröző, Fröccsterasz Nagyvázsonyban

Minden pénteken élőzenés esttel várnak, amely ráadásul becsületkasszás. Ezen a pénteken a Skacok zenekar lép fel.

Fürdőkultúra Hévízen – Vezetett városi séta

Most megtudhatod, hogyan lett nemzetközi hírnevű fürdőhely a hévízsárként ismert mocsaras vidék, hogyan változtak és alakultak a tó fölé épített fürdőépületek, hogy ismerték meg a fürdő jótékony hatását elődeink és milyen csodálatos gyógyulásról mesélnek a legendák.

Szabadtéri koncertfilmvetítés Keszthelyen

Mozi és koncertélmény egyszerre? Hévízen ingyenes filmvetítésre várnak, ha kedved van, táncra is perdülhetsz! Ezen a pénteken az Illés zenekar csíkszeredai koncertjét nézhetitek meg.

Október 24., szombat

Trabantozós retro nap Balatonfüreden

Retro családi nap lesz a Hotel Margarétánál. Ezen a napon 3 gépkocsival lesz lent a Trabi Túra csapata. Az autókat a nap folyamán egy speciális 40 perces élményvezetésre és egy kedvezményesen elérhető 2 órás Túrára is el lehet vinni.

IV. City Cartel Fuss Neki futófesztivál Balatonlellén

Őszi futóverseny Balatonlellén a mólónál, ahol mindenki talál magának megfelelő távot.

Boldog születésnapot, Kálmán Imre! városnéző séta Siófokon

Ingyenes tematikus városnéző séta Siófokon, az Operettkirály születésének 138. évfordulóján.

 

Illatok Napja – Bittera Gyula emlékére Tihanyban

Interaktív tárlatvezetés, illattörténeti időutazás, workshop és minden, ami a levendulával kapcsolatos! Egész napos izgalmas illatnap a tihanyi Illatok Házában. Játékos Interaktív tárlatvezetés az Illatos időutazás című kiállításon levendulás welcome drinkkel, levendulás meglepetéssel. A kiállításon megismerhetjük a tihanyi levendula történetét meghonosítójának, dr. Bittera Gyula életútján és a korabeli drogériák világán keresztül. Játékos kérdésekre válaszolva levendulás meglepetés vár minden résztvevőre.

Csodás Szent György-hegy Kisapátiban

Sárkányok, Szent György, ásványos borok, vulkán. Ezek hol jönnek össze? Hát a Szent György-hegyen! A túra során megismerkedünk e csodás hegy kialakulásával, gazdag élő-és élettelen természeti értékeivel, kultúrtörténetével.

Nyitott Pincék Napja Balatongyörökön

2020-ban is kinyitják a balatongyöröki pincéket! Látogass el Balatongyörökre, ízleld meg a balatoni borokat, utazz kisvonattal a Becehegyre és érezd jól magad!

Villamustra Balatonalmádiban

Az újragombolt őszi sétákon a fatornácos villák bűvkörében barangolhatnak az érdeklődők, ahol mindent megtudhatnak Balatonalmádi nyaralóiról. A Balaton szerelmeseinek kötelező.

Shopping night Hévízen

Idén először hirdették meg a Shopping nightot, azaz a vásárlások éjszakáját Hévíz élvonalbeli kereskedői október 24-ére, hogy néhány órán át látványos kínálattal és vásárlási árengedményekkel tegyék mozgalmassá a borús őszi napokat. Hatvan kiskereskedelmi üzlet 10 és 70 százalékos kedvezménnyel kínálja portékáit jövő hét szombaton a fürdővárosban, amikor az ünnepi alkalmakra ajándékozható képzőművészeti, ipar- illetve népművészeti tárgyakat, köztük valódi hévízi virágok felhasználásával készült egyedi, kézműves epoxgyanta ékszereket vásárolhatnak a látogatók. Azokat is várják a Shopping nightra, akik egy étterem kedvezményes vacsorájával ajándékoznák meg magukat vagy szeretteiket.

Füredi Őszi Fesztivál

Tárlatvezetések októberben a Füredi Őszi Fesztiválon, többek között dr. Máriás, Szőke András, Barabási Albert László és dr. Beke László közreműködésével.

Fáklyás séta Tihanyban

Ha szereted a Balaton különleges őszi hangulatát, akkor itt a helyed! A hangulatos séta Tihany utcáin, a számtalan látnivalói között a napnyugtához igazodva, hogy narancsos fényben csodálhassuk meg a félsziget csodáit.

“Mi újság, Szomszédok?” beszélgetés Siófokon

A siófoki Teátrum kávéházban Sáfár Mónika, Jászai Mari-díjas színművész beszélget a József Attila Színház igazgatójával, az ugyancsak Jászai Mari-díjas, érdemes művész Nemcsák Károllyal.

 

Október 25., vasárnap

Irány az őslevendulás – Bittera Gyula emléktúra Tihanyban

Kellemes séta és időutazás a tihanyi levendula világába és történetébe a növény meghonosítójának emlékére. A túrát dr. Bittera Gyula emlékére szervezik, halálának 50. évfordulójának alkalmából. A barangolás az Illatos Időutazás c. kiállítás megtekintésével kezdődik az Illatok Házában, ahol a résztvevők megismerhetik a tihanyi levendula történetét meghonosítójának dr. Bittera Gyula életén keresztül. Kiderül, hogyan tett szert világhírnévre az 1930-as években a tihanyi levendula. Kalandozás az illóolajok világában, megtekinthetők a 100 éves lepárlók. A túra a tihanyi Csúcs-hegy napsütötte lankáira, az őslevendulásba vezet, közben az is kiderül, hogy mikor telepítették az első levendulapalántákat; miért ültetett mandulafákat Bittera Gyula a levendula bokrok közé, és a levendulalepárlók eredeti helyére is fény derül.

Esküvői Nyílt Nap a kastély északi szárnyában Keszthelyen

Ha már tervezed az esküvőt, de szükséged van tippekre, akkor a kastély kiállításán mindent és mindenkit megismerhetsz, akire a párodon kívül szükséged lesz a nagy napon. Az egész napos kiállításon rendezvényszervezők, ceremóniamesterek, esküvői DJ-k, cukrászok, virágkötők és természetesen varázslatos ruhaköltemények is várnak benneteket.

Reformkori séta Balatonfüreden

Történelmi séta, amelyen a romantikus hangulatú épületek megcsodálása közben érdekes történetek hangzanak el Blaha Lujzáról, Jókai Mórról vagy a híres Anna-bálhoz fűződő hagyományokról. A sétára előzetes regisztráció szükséges.

Imi, mondj egy verset – Csuja Imre estje Keszthelyen

Csuja Imre önálló estjének egyik ihletője, az utcán, tanyán, gyárban, üzletben – szóval bárhol lehet verset mondani élménye, a másik pedig a versről való beszélgetés. Csuja Imre verssel él és versben gondolkodik kicsi gyerekkora óta, mióta esténként falusi házukban a nagymamájától tanult verseket, meséket,
a család és a szomszédok nagy nyilvánossága előtt elmondhatta. Hamar megtanulta, milyen az, kiállni és mondani! A vers, a versről való gondolkodás később színészi pályáján is végigkísérte. A műsorban részleteket hallunk József Attila, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Radnóti Miklós, Arany János verseiből, valamint elhangzik Babits Mihály Jónás könyve.

Egész hétvégén látogatható program a Balatonnál

IBCCC Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa 2020

Az IBCC Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa a legnagyobb horgászverseny, amelyre közel 30 országból érkeznek versenyzők és 250 csapat versenyez évről-évre. 140 órán keresztül horgásznak, éjjel-nappal. Ez az egyik legnagyobb nemzetközi horgászverseny, amely nem csak a horgászok érdeklődésére tart számot, hanem a látogatók számára is izgalmas: igazi profikat láthatnak horgászni.

Tök Jó Napok Rádpusztán, Balatonlelle közelében október 24-25-én

A Gasztro Élménybirtok kétnapos őszi rendezvényén a gyerekek állnak a középpontban, de a felnőttek sem maradnak ki a programkínálatból. A belépés ingyenes.

Balaton – Őszi szezonzáró kajaktúra indul Révfülöpről október 23-25.

Három nap kajakban – bakancsban. A Tengerikajak csapata egy vidám, őszi kajaktúrával egybekötött Somló – hegyi borkóstolós gyalogtúrát kanyarít, hogy rajtakapják a színesedő erdőt, az őszülő tavat. Két nap evezés, egy nap túrázás, és persze borkóstolás, őszi mulatság! Leányok, legények és mindenki aki kedveli a szerelmetes őszt! Kis csapatunk Tarts velünk, hogy közösen avart rugdossunk, a fáradt naplementében kajakozunk, a reggeli párás, ködös reggelekre fittyet hányva bakancsba bújva csavarogjunk a Somló hegyen, bort kóstoljunk, megokosodjunk, tüzet rakjunk, táncra perdüljünk.

II. Lángosgolyó és Újbor Weekend Balatonbogláron október 23-25.

Újra megkóstolható Boglárka Bisztró különlegessége, a lángosgolyó, de érkeznek az újborok és a pálinkák is. Mindenkit vár a kölyökkikötő és az élő zene.

Őszi gasztro- és kézműves vásár Siófokon október 23-25.

Finom ételek és italok, valamint egyedi kézműves termékek várják a látogatókat a siófoki hajóállomáson a hajózás napja alkalmából. A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete szervezése. A rendezvény ingyenes és kutyabarát.

Terasz koncertek Keszthelyen a Balaton Színháznál október 27-ig

A főbejáratnál rendezik meg a koncerteket, melyekkel kapcsolatban a teljes program a fenti linkre kattintva olvasható.

Mesterem nyomán – Kiállítás a Kisfaludy Galériában Balatonfüreden október 31-ig

A Veszprémi Művész Céh rendhagyó, tematikus kiállítása a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2020. szeptember 12-től október 31-ig tekinthető meg. A tárlat megnyitója szeptember 12-én 14 órakor lesz.

“Varázslatos világ” – kollektív kiállítás Balatonfüreden november 17-ig

A füredi Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériájában a Művészklub „Varázslatos világ” című kollektív kiállítása tekinthető meg. A kiállítást megnyitja Tóth Györgyi a Balatonfüredi Városi Könyvtár igazgatója, klasszikus gitáron közreműködik Pózna Melinda.

Láthatatlan jelenlét – kiállítás és program Balatonfüreden november 29-ig

A Láthatatlan jelenlét című kiállítás megnyitója a füredi Vaszary Galériában szeptember 17-én 17 órakor. A kiállítás november 29-ig megtekinthető, a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógia foglalkozások pedig szeptember 17. és október 31. között zajlanak.

Fotók, filmek, karikatúrák – kiállítás Keszthelyen december 31-ig

A sokszínű tárlaton fotók, filmek, grafikák, könyvek, naptárak és társasjátékok tanúskodnak Mészáros T. László kimeríthetetlen kreativitásáról. A kiállítás a múzeumba váltott belépőjeggyel látogatható.

 

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva