likeBalaton.hu | 2020.10.29. 09:00
Hétvégi balatoni programajánló
Ezen a hétvégén is több tucat program vár a tó körül. Mi most megmutatjuk a legjobbakat, hogy neked könnyebb legyen a választás.

Október 31., szombat

Halloween Kid’s Party a Zalakarosi Fürdőn

Tök jó programokkal várnak benneteket az őszi szünetben! Szellemvadászat, vízi vetélkedők és sok boszorkányság tesz izgalmassá a napokat Zalakaroson.

Tök jó Zalakaroson

Helyi és környékbeli kézművesek, termelők, borházak kirakodója, gesztenye sütés, forralt bor, tökvásár vár ránk a Balaton közeli üdülővárosban.

Ősszel a Keszthelyi-hegységben – Balatongyörökről indul

Egy tizenöt kilométeres túrán fedezheted fel a hegység legszebb kilátóit. Gyere, túrázz az őszi erdőben!

Fotó: Freepik

DOGtober Halloween Party Keszthelyen

Szereted a jelmezes bulikat? És a kutyusod? Gyertek és öltözzetek be a keszthelyi kutyás strand vicces fesztiválján, és szaladgáljatok az őszi Balaton-parton!

Családi körben a múzeumban Keszthelyen

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megrendezett családi délutánon a néprajzi látványtár legérdekesebb darabjait mutatja be interaktív előadásban Gyanó Szilvia néprajzkutató.

Szabadtéri koncertfilmvetítés Hévízen

Mozi és koncertélmény egyszerre? Hévízen ingyenes filmvetítésre várnak, ha kedved van, táncra is perdülhetsz. Ezen a napon pedig pláne, hiszen a Mamma Mia első és második részét vetítik.

 

Holdfénytúra a Csobáncon – Gyulakesziről indul

Egy romantikus holdfénytúrára indulhatsz fel a Csobáncra. Gyere, nézd meg az alkonyati és esti hegyet, és hallgasd meg a szakvezető izgalmas történeteit a régióról. Elképesztő kilátásra számíthat az, aki egy különleges esti túrán szeretné bevenni a Csobánc hegytetőjét! Gyönyörű alkonyi-esti túra a várral koronázott Csobánc hegyen. A romok között romantikus holdfénytúra vár ránk. A tetőről pazar kilátás nyílik a környező vidékre, így a Badacsonyra és a többi vulkánra, a Balatonra. Távolból még Fonyód fényeit is látni fogjuk. Közben megismerkedünk a hegy élő-és élettelen természeti értékeivel és a vár históriájával.

Fáklyás séta Tihanyban

Ha szereted a Balaton különleges őszi hangulatát, akkor itt a helyed! A hangulatos séta Tihany utcáin, a számtalan látnivalói között a napnyugtához igazodva, hogy narancsos fényben csodálhassuk meg a félsziget csodáit.

Egész hétvégén látogatható program a Balatonnál

Őszi iskolai szünet a Balatoni Madártkertben Kerekiben

Szezonzáró napokkal várják október végén a gyerekeket és szüleiket Kerekiben, a Balatoni Madárkert – díszmadár és kisállatparkban.

Fotó: Krausz Andrea

“Varázslatos világ” – kollektív kiállítás Balatonfüreden november 17-ig

A füredi Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériájában a Művészklub „Varázslatos világ” című kollektív kiállítása tekinthető meg. A kiállítást megnyitja Tóth Györgyi a Balatonfüredi Városi Könyvtár igazgatója, klasszikus gitáron közreműködik Pózna Melinda.

Láthatatlan jelenlét – kiállítás és program Balatonfüreden november 29-ig

A Láthatatlan jelenlét című kiállítás megnyitója a füredi Vaszary Galériában szeptember 17-én 17 órakor. A kiállítás november 29-ig megtekinthető, a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógia foglalkozások pedig szeptember 17. és október 31. között zajlanak.

Fotók, filmek, karikatúrák – kiállítás Keszthelyen december 31-ig

A sokszínű tárlaton fotók, filmek, grafikák, könyvek, naptárak és társasjátékok tanúskodnak Mészáros T. László kimeríthetetlen kreativitásáról. A kiállítás a múzeumba váltott belépőjeggyel látogatható.

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva