Szaniszló Hajnalka | 2020.02.27. 08:00
Hétvégi balatoni programajánló a szökőhétvégére
Picit szomorkás az idő és véget ért a farsang, ám ez a Balaton körül cseppet sem nyomja rá a bélyegét a hangulatra: izgalmas gasztroesemények, kalandtúrák, kiállítások várnak. Ezek garantáltan elfeledtetik veled a dolgos hétköznapokat. Sétálj egyet a parton, igyál egy jó bort és kóstold meg a környék kínálta legfinomabb étkeket, menj el egy jó gyógyfürdőbe vagy élvezd a jobbnál jobb koncerteket - ezt mind megteheted, hiszen a Balaton nem szezonális, hanem négyévszakos kikapcsolódást kínál.

Sümegi tűzköves geotúra

A túra szenzációszámba menő földtani látványosságokat vesz sorba, melyek évtizedeken át egyetemi terepgyakorlatok és nemzetközi geológiai konferenciák helyszínei voltak. Földtani szempontból körüljárják a Sümegi várat, majd a “szigethegy” tetejéről lehet gyönyörködni a páratlan panorámában, ahonnan tiszta idő esetén az Alpok vonulatai is szemügyre vehetők.

Fotó: Pixabay

 

BalatoniKÖR szökőnapi Gasztro Piknik – Balatonfüred

Szökőnap csak négy évente van! 9 étterem, 10 borászat, 1 pálinka manufaktúra egy időben, egy helyen a Tavaszváró GasztroPikniken, Balatonfüreden! Kóstold meg a Balaton ízeit! Remek családi programmal várnak mindenkit, a legkisebbek szórakoztatásáról 12-18 óráig a Fanyűvő családi játékpark gondoskodik.

Fotó: Pixabay

 

Az Orlando Énekegyüttes koncertje – Tihany

Nagyböjt I. vasárnapján, a 10 órakor kezdődő szentmisében az Orlando Énekegyüttes szolgál, majd utána koncertet adnak a templomban.

 

 

Nopara ványadt macskör run & bike & tour – Balatonvilágos

Szökőnap a Balaton keleti csücskében, Balatonvilágoson: futás, kerékpározás vagy gyaloglás.

Fotó: Pixabay

 

Furmint Napok – Köveskál

Immár harmadik alkalommal szentelnek három teljes napot ennek a szőlőfajtának.

Furmint Napok I Köveskál 2020

2020 Furmint Napok Köveskál jegyértékesítése elkezdődött és mi már nagyon várjuk a rendezvényt. Olvassátok el Gyula Pálffyval készített interjúnkat és a rendezvény részéletes programtervét.IINTERJÚ és ESEMÉNYOLDAL:https://bit.ly/30oCwcySave the date2020.02.29. – 01.Mesterkurzusok: 2020.02.29. 10:30 – 12:00Sétálókóstoló: 2020.02.29. 14:00 – 18:001. Köveskáli Furmint Napok 2020 Sétáló kóstoló a „kultúrban”https://kostolomborbar.hu/…/koveskali-furmint-napok-2020-s…/2. Mesterkurzus 1. Káli Art Inn**** Balaton – Somló – TokajModerátor: Cartwright EvaVendégborászatok: Balassa István, Károly Kolonics, Béres Szőlőbirtok+ Sétáló kóstolóJegy: https://kostolomborbar.hu/…/furmint-napok-mesterkurzus-1-s…/3. Mesterkurzus 2. Káli Kövek Borászat Borászat Furmint házasításokModerátor: Dániel KézdyVendégborászatok: Attila Pálffy, Attila Homonna, Homola Borterasz, Szabó Bajszos Gyula+ Sétáló kóstolóJegy: https://kostolomborbar.hu/…/furmint-napok-mesterkurzus-2-s…/4. Mesterkurzus 3. @Pálffy -Pályázatfigyelő Furmint alapú pezsgőkModerátor: Káli IldikóVendégborászatok: @Kreinbacher Birtok Somló, Garamvári Szőlőbirtok, Sauska+ Sétáló kóstolóJegy: https://kostolomborbar.hu/…/furmint-napok-mesterkurzus-3-s…/A programváltozás jogát a szervező fenntartja!

Közzétette: Gasztrofalu-Köveskál – 2020. január 29., szerda

 

Építs fel legóból egy római erődöt! – Keszthely

Építő jellegű legózásra várják a kicsiket és nagyokat a keszthelyi Balatoni Múzeumba. “Castrum Vrituale – Időutazás a fenékpusztai római erődben” című kiállítás a castrum hajdani védrendszerét és épületeit modern digitális módszerekkel, 3D-rekonstrukciók formájában mutatja be, így segítségével valóban meg is építhetjük – persze csak legó elemekből – ezt a különleges, s még sok-sok titkot és lehetőséget rejtő erődöt. Amíg a gyerekek legóznak, szüleik a kiállítás zárónapján 10 órától egy különleges tárlatvezetésen vehetnek részt, melynek során Havasi Bálint régész-igazgatótól sok érdekességet megtudhatnak az erőd múltjáról, jelenéről és jövőjéről is.

Castrum Virtuale – Időutazás a fenékpusztai római erődben – Fenékpuszta

A kiállítás a Fenékpusztán 2006 óta folyó új kutatásokból kiindulva a késő ókori erőd és épületei 3D-es rekonstrukciójára vállalkozik, és egy jövőbeli régészeti park vízióját vázolja fel. A kiállítás keretében az új kutatások eredményeinek és leleteinek bemutatásán túl egy lehetséges jövőképre és hasznosításra is javaslatot tesznek.

Fotó: Mihály Szilvia

 

Egynapos családi vízitúra a Hévíz-patakon

Alacsony hidak alatt bujkálunk, vízi alagútban evezünk, bedőlt fákon és vízinövény kupacokon küzdjük át magunkat és a hajónkat. Tesszük mindezt a téli mínuszokban, egy meleg vizű, egy méter mély, lassú sodrású patak tetején. A túra végén pedig jöhet a finom forró tea és forralt bor.

Fotó: Tóvíziné Koller Julianna / Zalai Hírlap

 

Szerelmes kalandtúra – Keszthely

Kalandos párkapcsolati feladatsorok várják a szerelmeseket Keszthelyen. Nem lesz hiány játékos feladatokból, romantikus pillanatokból. Hatodik alkalommal rendezik meg a romantikus kalandtúrát Keszthelyen A tíz feladatból álló programsorozat végén a párok még jobban összekovácsolódnak, mint eddig, igazi élménydömping vár rájuk.

Fotó: Pixabay

 

Borbarangolás Badacsonyban – Badacsonytomaj

Egy jóízű kaland a vulkánok tövében! A hagyományos Borbarangolás keretében a kiváló minőségű ételek mellett megkóstolhatjátok a badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb borokat is.

 

Nyitókép: Pixabay
Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka, Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva