Szaniszló Hajnalka | 2022.02.25. 08:00
A legjobb programok a következő balatoni hétvégéhez
Programajánló a hétvégére, hiszen a Balaton minden évszakban színes programokkal vár.

Időjárás a hétvégén

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Elszórtan fordul elő kisebb eső, zápor. Az északkeleti szél egyre inkább megerősödik.

3-10 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

A fotóra kattintva balatoni képgaléria nyílik.

Utána mutatjuk a hétvégi balatoni programokat.

 

Február 26., szombat

Balatoni téli bringatúra, Balatonfüred

Nyáron mindenki tud bringázni, de télen! Bundabugyi és jégergatya – csak elszántaknak! Ezért nincs helyszíni nevezés, csak előnevezés.

Almádiak napja, Balatonalmádi

A szervezők azt szeretnék, hogy legyen egy olyan nap, amikor minden Balatonalmádi polgár, nyaralótulajdonos együtt, jól érezheti magát.

Sportos farsangi karnevál, Balatonlelle

Télűző közösségi sportolás kicsiknek és nagyoknak a balatonlellei Virág Strandon. Egész napos hangulatos zene, 18:00-20:00 óra között élő koncertet ad a Bla-Bla zenekar. A táv 1-5-10-21 km, a Kisköztől a kék csúszda fordulójáig és onnan vissza 5 km.

Kőfeszt folkklub, Mindszentkálla

A Káli-medence településein minden hónapban jelentkezik a program, amelynek központjában a Kárpát-medence különböző tájegységeinek táncai, szokásai állnak.

 

Magyar Borok Mustrája, Keszthely

Jellegzetes magyar szőlőfajták borainak korlátlan kóstolója, szőlészeti, borászati előadások, gasztronómiai kiállítók, koncert és kóstolók várnak rád.

Maskarás télűző farsangi mulatság, Zánka

Álarcosan, de vidáman, ott a helyed a mulatságban. Télűző dalok a Magyar Tenger Népdalkör közreműködésével, körtánccal egybekötött kiszebáb égetés, a gyerekeknek népi játszótér és körhinta, illetve frissen sült farsangi fánk, forralt bor és meleg tea várja a látogatókat.

Pilinszky és én – irodalmi est, Kapolcs

Törőcsik Franciska és Prieger Zsolt Kapolcson. Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni. Fellépőpartnere: Törőcsik Franciska színművésznő.

 

Farsangi Futrinkák Futam, Zalakaros

Jelmezes futásra várják a sportolókat az üdülővárosban, a 8 km-es távon farsangi hangulat vár rátok, az elveszett energiát fánkkal pótolhatjátok.

Traccsparti Borbély Alexandrával, Gyenesdiás

Kötetlen, laza beszélgetésekre várnak bennünket, ahol ismert emberekkel vitathatjuk meg, mi a boldogság, a siker, milyen a színfalak mögötti világ.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Borbarangolás Badacsonyban, Badacsonytomaj

A borvacsorákon a kiváló minőségű ételek mellett megkóstolhatjátok a badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb borokat is.

A mindenség elmélete – színházi előadás, Veszprém

A Veszprémi Petőfi Színház 2021/22-es lélekerősítő évadának egyik legkülönlegesebb előadása megmutatja, hogy a legrosszabb helyzetekből is van kiút, és erős akarattal, kitartással nincs akadály, amely megállíthat.

 

Február 27., vasárnap

Tapolcai téltemető, Tapolca

Mi vár ránk a tapolcai farsangi mulatságon? Télbanyaűző maskarádé, töpörtyűsütő és forralt bor főző verseny, na és fánk, minden mennyiségben.

Fotó: veol.hu

Egész hétvégén látogatható programok

Köveskáli Furmint Napok, Köveskál, február 25-27., péntektől vasárnapig

Február utolsó hétvégéjén, a Furmint Február jegyében Köveskál Gasztrofalu vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal negyedszer rendezik meg a Furmint Napok – Köveskál eseményt.

Folyamatosan látogatható programok

Vízitúrák a Hévíz-patakon, Hévíz, március 15-ig

A melegen gőzölgő patakon a nyíló tündérrózsák és a felröppenő vízimadarak között evezhetsz a téli túrákon. Szombat, vasárnap várnak a szervezett lapátolások, ezt ki kell próbálnod.

Evezés a Hévíz-patakon
Fotó: hivatalos sajtófotó

 

Az élet vize, a pálinka története kiállítás, Keszthely, 2021. március 19-ig

A kiállítás során a múltból, a népi gyógyászat hagyományaiból indulnak, és végigjárhatod, hogyan változott a pálinka szerepe az életünkben. Pálinkakóstolókat, előadásokat, rendezvénysorozatokat is szerveznek.

Az Andrássy úttól a Múzeum utcáig kiállítás, Keszthely, április 2-ig

Hét keszthelyi Képzős első közös kiállítására várják a vendégeket a keszthelyi múzeumban.

Szívesen nézegetnél még több balatoni képet? Kattints a lenti galériára.

 

Időjárás-előrejelzés: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Freepik

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva