Szaniszló Hajnalka | 2022.01.13. 08:00
Fagyos a tél, de a balatoni programok ezerszínűek – hétvégi ajánló
A Balaton a tél közepén is változatos programkínálattal vár. Mutatjuk a legjobbakat.

Időjárás a hétvégén

Szombat
A Dunántúlon változóan (réteg)felhős, a Tiszántúlon akár tartósan ködös idő lesz. Napsütés elsősorban a Duna-Tisza-közén lehet. Az esti óráktól északkeleten ónos eső, hószállingózás előfordulhat. Estig élénk, a Dunántúlon erős lesz az ÉNy-i szél. -1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap
Marad a kettősség: a Dunántúlon változóan felhős, részben napos idő lesz; míg keleten, északkeleten párás, felhős, fagyos idő valószínű. Utóbbi tájakon továbbra is lehet hószállingózás, ónos szitálás. -1, +6 fok lesz.

A fotó után mutatjuk a hétvégi balatoni programokat.

Fotó: illusztráció/Freepik

 

Szaunaőrültek hétvégéje, január 14-16., Vonyarcvashegy

Szaunashow és stand up is várja a szaunázás szerelmeseit. Finn szauna, infraszauna, gőzfürdő, jégkamra, merülő medence biztosítja a tökéletes hátteret ehhez a nem mindennapi őrült hétvégéhez.

Varázsfuvolácska – mesejáték, Siófok, január 15.

A Rátonyi Róbert Színház gyermekelőadása a Kálmán Imre Művelődési Központban. Mozart: Varázsfuvola című operája nyomán, 45 percben. Megjelennek, és játszanak, énekelnek, táncolnak az opera legfontosabb szereplői, úgymint Az Éj Királynője – Sarastro, Pamina – Tamino, Papageno – Papagena. Felcsendülnek a legismertebb dallamok, zenei részletek, felvételről és zongorakísérettel, egy olyan színpadi játék keretében, amely az eredeti történet leegyszerűsítése a gyerekek számára, sok humorral, bájjal.

Borbarangolás Badacsonyban, Badacsonytomaj, január 15.

A borvacsorákon a kiváló minőségű ételek mellett megkóstolhatjátok a badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb borokat is.

Marc Camoletti: Boeing, Boeing- Leszállás Párizsban (komédia), Veszprém, január 15.

Marc Camoletti filmvásznon is nagy sikert aratott vígjátékát Hamvai Kornél fordította magyarra rendkívül ötletesen, a nyelvi humoron túl élezve a helyzetkomikumokat is.

 

Téli SUP kaland a Hévíz-patakon, Hévíz, január 16.

Remek alkalom, hogy ne hagyd a deszkádat kihűlni, és újra vízre szállj. A tavirózsa patak túra kímélő üzemmódban is remekül teljesíthető, így a kezdőknek sincs semmi okuk az aggodalomra, büszkén és magabiztosan vehetik ki részüket a küldetésből. A túra időtartama: kb: 3 óra. A tó vize a legdermesztőbb hidegben is plusz 25 Celsius fokos.

Frizt Béla kiállítás, Balatonfüred, január 22-ig

A zene és a fényképezés szeretete végigkíséri életét. A digitális fényképezés megjelenését, fejlődését nagy érdeklődéssel kísérte, fejlesztésén sokat munkálkodott. A Balatonfüredi Művészklub és Múzsa Egyesület tagja.

Vízitúrák a Hévíz-patakon, Hévíz, 2022. március 15-ig

A melegen gőzölgő patakon a nyíló tündérrózsák és a felröppenő vízimadarak között evezhetsz a téli túrákon. Szombat, vasárnap várnak a szervezett lapátolások, ezt ki kell próbálnod.

Evezés a Hévíz-patakon
Fotó: hivatalos sajtófotó

 

Az élet vize, a pálinka története kiállítás, Keszthely, 2021. március 19-ig

A kiállítás során a múltból, a népi gyógyászat hagyományaiból indulnak, és végigjárhatod, hogyan változott a pálinka szerepe az életünkben. Pálinkakóstolókat, előadásokat, rendezvénysorozatokat is szerveznek.

 

Időjárás-előrejelzés: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Freepik

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva