Gulyás J. Attila / Magyar Nemzet | 2020.06.12. 17:00
Hévíz-Balaton Airport: újra fogadnak charterjáratokat, ez jót tesz a turizmusnak is
A reptér fejlesztése is a turizmust szolgálja, s a sármelléki légikikötő megadja a módját a régen várt szezonkezdésnek. Mutatjuk a fejlesztéseket.

Csaknem biztos, hogy augusztus 15-én megérkezik a Czech Airlines légitársaság első chartergépe Düsseldorfból a sármelléki repülőtérre. Idén még nem landolt üdülőjárat a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton, ám csaknem biztosra vehető, hogy augusztus 15-én megérkezik a Czech Airlines légitársaság első chartergépe Düsseldorfból. A gép már aznap visszaindul Németországba a hévízi gyógyüdülésre készülő berlini utasokért, és annak érdekében, hogy a sármelléki légikikötő megadja a módját a régen várt szezonkezdésnek, a torony ugyanezen a napon egy Frankfurtból érkező Lufthansa-gépnek is leszállási engedélyt ad.

A Sármelléki Légi Bázis helikopteres mentőegysége évente közel félezer ember életét menti meg, meglátogattuk őket a reptéri bázison. Mutatjuk, milyen, amikor éles bevetésre indulnak.

Fotó: MTI / Varga György

– Eddig csak kereskedelmi és sportgépeket fogadtunk, habár örömünkre jóval többet, mint a múlt év hasonló időszakában. Érezhetően nő az érdeklődés az üdülőrégió iránt, késve ugyan, de augusztus közepén remélhetőleg az üdülőjárat-szezon is beindul – mondta a Magyar Nemzetnek a Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezető igazgatója. Benkő Attila megjegyezte: aki akarta, az már lemondta a hévízi utazást, így most az elszánt turisták érkezésében reménykedhetnek.

A 2019-es chartergépes szezon indulásáról itt írtunk, nézd meg nálunk, hogy akkor mi volt a helyzet a sármelléki reptéren.

Továbbra is hét német városból, Düsseldorfból, Frankfurtból, Hamburgból, Berlinből, Lipcséből, Erfurtból és Drezdából érkeznek vendégek a nyugat-balatoni nemzetközi repülőtérre, amelynek nettó árbevétele 2019-ben megközelítette a kétszázmillió forintot. Az 1951-ben alapított, és azt követően többször is gazdát cserélt – 2016-ban 6,6 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztésben részesített – reptérnek jelenleg 36 alkalmazottja van.

 

Nyitókép: MTI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva