2020.01.17. 08:00
Hiányoznak a régi havas telek? Mutatjuk, hol van sok-sok hó, szánkózás és hóember-építő verseny
Csodás hó, zúzmarától hófehér környezet, lovasszán, no és persze hideg vár.

Bár a meteorológia napok óta ígérgeti a hóesést, egyelőre várat magára a fehér takaró. A Balaton közelében azonban akár sok centi havat élvezhetsz, például Eplényben, a Síarénában vagy mellette, Olaszfaluban. Míg Eplényben síelni lehet, addig Olaszfaluban a hógyúzás miatt csodaszép havas környezetben szánkózhat a család, vagy éppen hóemberépítő versenyben is részt vehettek.

2020. JANUÁR 18. SZOMBAT 10 ÓRÁTÓL
Hóember építő és hószobrász versenyt szervez az olaszfalui önkormányzat az olaszfalui sportpályán. Jelentkezni a helyszínen lehet.
A hóember és hószobor építéséhez szükséges kellékeket, díszeket mindenki vigye magával!
Melegedő helyiség biztosított a Közösségi Házban (Major u.2.), ahol forralt bor, tea, zsíros kenyér vár minden résztvevőt.
Lovasszán indul a Közösségi Ház elől.
Parkolási lehetőség a Major utcában!
Szervező: Olaszfalu Község Önkormányzata

2020. JANUÁR 19. VASÁRNAP 10.00 – 16.00 óráig
TANYALÁTOGATÁSI és SZÁNKÓZÁSI lehetőség a Zöldág Lovasudvar területén.
Forralt borral, forró teával és meleg szeretettel várják az érdeklődőket!
További információ:
Varga Antal tel: 06/30/2264537
Szervező : Zöldág Lovasudvar

A programok változásának jogát fenntartjuk a hó mennyiségének változásával módosulhat. . A hóhelyzetről kérjük érdeklődjön privát üzenetben.

 

 

Eplényben minden nehézségi szintű pálya megtalálható. Leginkább a kezdők számára kedvező kék pályák hossza a domináns, de megtalálhatóak piros és fekete pályaszakaszok is. Összesen 6129 méter kék pálya, 609 méter piros pálya és 1160 méter fekete pálya várja a sportolókat. Eplényben található meg a tavalyi fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország legnagyobb családbarát és kezdő kék pályája az A7-es pálya, amin az INTERSPORT 2 üléses sífelvonó húzódik. Az A7-es pálya 1 km hosszú és 50 méter széles, így a kezdők tökéletesen tudnak gyakorolni. Haladóknak az A4-es pályánkat ajánlják, ez a nemzetközi FIS minősítéssel is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a pálya alkalmas nemzetközi versenyek rendezésére. Mellette húzódik a 3-as csákányos felvonó, ami egyből a hegytetőre visz.

Fotók: shutterstock és Eplényi Síaréna FB

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva