likeBalaton.hu | 2021.05.08. 14:00
Hihetetlenül fura halat fogtak ki a Kis-Balatonból
135 centiméter hosszú, 54 kilós busát fogott ki egy ikervári horgász a Kis-Balatonból. Nemcsak a mérete miatt csodálták meg sokan a zsákmányt, hanem a színe miatt is: ilyen piros halat még sosem láttak horogra akadni.

– Szerdán délután mentünk ki pecázni egy gyerekkori barátommal. Három órát voltunk kint mindössze. Vihar előtti időszak volt, nagyon erős széllel. Először feeder bottal horgásztam, de a szél miatt nem nagyon lehetett a kapást meglátni, ezért módszert váltottam – nyilatkozta Csejtei Endre Pecaverzum.hu-nak.

❤️️Mintha pirosra festették volna a kapitális halat. De nem!❤️️

Posted by Pecaverzum on Thursday, May 6, 2021

– Az volt a szerencsém, hogy mivel harcsázni készültem, egy viszonylag erős, hetvenkilós szakítószilárdságú fonott zsinórral horgásztam. Viszonylag gyorsan kijött a hal, tíz percig fárasztottam, nagyon nagy ellenállást nem tanúsított. A vízpart olyan sekély volt, hogy megszákolni nem is tudtuk a busát, be kellett mennem érte a vízbe – mondta az ikervári horgász.

Ennyire extrém színű busát még a Magyar Haltani Társaság elnöke sem látott. Harka Ákos a portálnak elmondta, a busák nagyon könnyen bevérezhetnek, vagy akár fárasztás közben is megsérülhetnek. A szakember nem is találkozott még olyan nagy méretű busával, ami ne vérzett volna be, de a mostani fogás őt is meglepte.

A busa invazív halnak számít, visszadobni nem lehet.

Nyitókép: Mihály Szilvia

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva