PR cikk | 2021.04.13. 06:32
Hogyan ellenőrizhetjük az elvégzett festő munka minőségét?
Hirdetés - Számos esetben előfordulhat, hogy a festést egy alapvetően nagyon egyszerű dolognak fogjuk fel, amit bárki meg tud csinálni, így akár önerőből is nekifogunk a konyhánk, nappalink vagy éppen hálószobánk felújításának. Ez viszont csak részben igaz, ugyanis egy ilyen egyszerűnek tűnő műveletnél is fontos, hogy tudjuk, mit és hogyan kell tennünk a tartósság érdekében.

Célszerű erre szakosodott szakember segítségét kérni, 2021-ben erre már számos szakemberkereső weboldal is lehetőséget kínál, többek között ezen tábort erősíti a Qjob.hu is, ahol egy gyors hirdetést követően már várhatjuk is a felénk érkező ajánlatokat. Ha érdekelnek a részletes festés árak itt olvashatsz róluk.

Szokás mondani, hogy a festés egyik legfontosabb eleme az előkészület, ez a megalapozója a festés minőségének és annak tartósságának. Nem utolsó sorban az előkészületen múlik, hogy mennyit is kell takarítanunk az elvégzett munka után. Előfordulhat, hogy festés esetén a falakon hibákat találhat a szakemberünk, amit gletteléssel, gitteléssel illetve csiszolással tud széppé varázsolni. Az elvégzett munka után ha szép, sima falfelületet találunk otthonunkban, biztosak lehetünk benne, hogy a festő ügyelt ezekre a problémákra. Egyszerűen tesztelhetjük mindezt, csak simítsuk végig a kezünkkel a falakat a felületi hibák ellenőrzésének érdekében.

Fotó: unsplash.com

Amennyiben élénk színű falat szeretnénk átfestetni, úgy több réteg felvitele is szükséges, ha világosabb árnyalatot szeretnénk elérni. Ha az előző szín átütését látjuk pár helyen, úgy sajnos a több réteg felvitele nem történt meg, azaz anyaghasználat spórolására gyanakodhatunk. A festés kidolgozottsága alatt egyenletes, csíkmentes falat értünk, amely sötét színekkel nehezebben megvalósítható, de egy tapasztalt szakember számára ez sem jelenthet problémát.

Megfelelő előkészületek esetén mind a padló, mind a szoba bútorainak lefóliázása megtörténik, továbbá a szegélyek, villanykapcsolók, hálózati konnektorok körbe ragasztása sem marad el, elkerülve, hogy festékessé váljanak. Amennyiben az ellenőrzésünk során a padlón, szegélyeken festékfoltokat találunk, úgy az előkészületek szintén nem voltak megfelelőek.

Fotó: unsplash.com

Ha tapéta van a festendő felületen, fontos megkülönböztetni azt, ugyanis a fűrészporos tapétára ráfesthetünk, viszont a papír alapúakat célszerű lekaparni, ha szép eredményre vágyunk. Eltávolítás során a megfelelő nedvesség elérésére kell törekednünk, ehhez akár tapétaoldót vagy sima egyszerű vizet is használhatunk. Amennyiben a tapétánkról kezd leperegni a festék, úgy szintén megállapíthatjuk, hogy nem ügyelt a festőnk arra, hogy milyen anyagú tapéta található a szobában.

Sem a megfelelő szakember költségén, sem a felhasználandó alapanyagokon nem érdemes spórolnunk, annak érdekében, hogy minőségi, igényes munkát kaphassunk. Egy jól elvégzett festést követően akár 4-5 évig sem lesz már problémánk az újra festéssel.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva