A boltoknak és a vásárlóknak is felelőssége van, hogy biztonságos legyen a vásárlás. Próbáljuk meg a bevásárlások számát csökkenteni, és csak hetente egyszer-kétszer járjunk boltokba. A boltok pedig tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az üzletet és a polcokat rendszeresen fertőtlenítsék. Ha csomagolatlan élelmiszert vásárolunk – pékárut vagy zöldségeket -, azokat zacskóval fogjuk meg – mondta dr. Pleva György, a NÉBIH Élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója. Az Origónak adott Skype-interjúban arról is beszélt, hogyan fertőtlenítsük a megvásárolt élelmiszereket otthon.
A NÉBIH honlapján is olvashatók a tanácsok, hogy hogyan vásárolhatunk a legbiztonságosabban – mondta dr. Pleva György. Arról is beszélt az interjúban, hogy a csomagolt élelmiszereket kell-e otthon fertőtleníteni.
Tudj meg mindent a koronavírusról itt!
Nyitókép: Shutterstock