Origo.hu | 2020.04.07. 17:29
Hogyan vásároljunk és szükséges-e az élelmiszerek fertőtlenítése?
Heti 1-2 bevásárlás legyen a maximum és megfelelően fertőtlenítsük otthon a megvásárolt élelmiszereket is. Dr. Pleva György, a NÉBIH Élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója mondta el a részleteket.

A boltoknak és a vásárlóknak is felelőssége van, hogy biztonságos legyen a vásárlás. Próbáljuk meg a bevásárlások számát csökkenteni, és csak hetente egyszer-kétszer járjunk boltokba. A boltok pedig tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az üzletet és a polcokat rendszeresen fertőtlenítsék. Ha csomagolatlan élelmiszert vásárolunk – pékárut vagy zöldségeket -, azokat zacskóval fogjuk meg – mondta dr. Pleva György, a NÉBIH Élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója. Az Origónak adott Skype-interjúban arról is beszélt, hogyan fertőtlenítsük a megvásárolt élelmiszereket otthon.

A NÉBIH honlapján is olvashatók a tanácsok, hogy hogyan vásárolhatunk a legbiztonságosabban – mondta dr. Pleva György. Arról is beszélt az interjúban, hogy a csomagolt élelmiszereket kell-e otthon fertőtleníteni.

Attól hangos a média és a közösségi oldalak, hogy az idős emberek egy része – fittyet hányva a számukra akár halálos veszélyt hordozó vírusnak – semmiféle kérésre nem marad otthon. Megkérdeztük őket is, és Czégényi Margit pszichológust is, hogy mi az oka a jelenségnek, és mi lehet a megoldás.

Tudj meg mindent a koronavírusról itt!

 

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva