viharjelzés: Siófoknál 0
16°
K
1 km/h
2018.07.21. 11:00 Honnan nézzük a Kékszalagot?
Megosztom
A Kékszalag nem csak egy versenyhajó fedélzetéről élvezhető, hanem a partról is. Adunk néhány ötletet, honnan érdemes figyelni a versenyt.

A vízről

Ha nem jutottunk fel valamelyik hajóra (vagy annak kísérő motorosára), illetve a szervezők által indított VIP-hajóra, akkor is nézhetjük vízről a versenyt. Ennek legegyszerűbb módja, ha időben jegyet veszünk a BAHART valamely személyforgalmi járatára. De látványos a verseny a Szántódrév és Tihany közötti menetrendszerinti kompról is, hiszen a mezőny mindig jelentősen összesűrűsödik a félsziget és a déli part közötti „csőben”.

 

A partról

A legszebb kilátás alighanem az akarattyai magaspartról, a Szépkilátóról nyílik a Kenesénél forduló mezőnyre, míg maga a rajt talán az alsóőrsi kilátóból a leglátványosabb. A füredi kikötőben berendezett Race Village is remek helyszín a szurkolásra, ott még hatalmas kivetítő és remek műsorok is vannak. Ugyanakkor fantasztikus látványt nyújt a mezőny a Tihanyi Apátság mellől szemlélve, és ajánljuk még Szigliget és Badacsony magasabb pontjait és kellemes borozóit is.

 

A távolból

Ha nem tudunk személyesen kilátogatni a Kékszalagra, ne keseredjünk el, hiszen számos médium adja élően a versenyt. „Percről perce” címmel szöveges és képi közvetítés lesz az origo.hu hírportál címoldaláról is elérhető kekszalag.hu és a kapcsolódó Facebook oldalon (fecebook.com/akekszalag), ahol többek között a zsűrihajókról, a versenyt kísérő motorosokról és a versenyzők hajóira felszerelt GPS nyomkövetőkről is folyamatos beszámolókat kaphatunk. Sztárvendégekkel jelentkezik az M4 Sport helyszíni stúdiójából, a vízről és a levegőből is a Vitorlázás Magazin főszerkesztője, Lénárt Attila bevonásával, továbbá folyamatos élő közvetítést ad online felületén, a telesport.hu-n.

Forrás: vitorlazasmagazin.hu
Fotó: MTI

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva