Szaniszló Hajnalka | 2019.05.21. 14:00
Gyerekek ússzák át a Balatont – HOSSZÁBAN!
Július 8-án 18 gyermek és 3 oktató ússza majd át a Balatont, nem is akárhogyan! Hosszában vágnak neki a nem mindennapi feladatnak, szurkoljunk nekik együtt, hiszen kettős jótékony célt szolgálnak vele.

Az esemény július 8-án reggel hétkor indul Keszthelyről.

A Kis-Pingvin Úszó- és Vízilabda Előkészítő csapata jótékony célok elérése érdekében szeretné teljesíteni a 77 km-es távot, azaz hosszában átúszni a Balatont.

A gyűjtés, amely kíséri az akciójukat, azzal a céllal indult, hogy a Végtaghiányos Gyermekek Alapítványa számára épülhessen egy olyan tornaterem, amelyben a gyerkőcök biztonságosan tudnak sportolni. A cél emellett, hogy felhívják a figyelmet a természetes vizek megóvásának fontosságára.

Az átúszás mögé híres magyar sportolók is felsorakoztak, az esemény nagykövetei között ott van Cseh László úszó és Kiss Gergely vízilabdázó, fővédnöke pedig Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok úszó.

Menczinger Melindát, az úszóiskola tulajdonosát és vezetőedzőjét arról kérdeztük, hogy honnan jött az elképesztő ötlet, hogy 11-14 éves gyerekekkel ússzák át hosszában a Balatont.

– 2015-ben Gabura Alexandrával már mepróbáltuk hosszában átúszni a Balatont, de sajnos nem sikerült. Másfél kilométerrel a cél előtt kimentettek minket egy hatalmas vihar miatt. Most újra megpróbáljuk a gyerekekkel.

Három felnőtt – Menczinger Melinda, Menczinger Kata és Török Fanni – egymást váltva teszik meg a 77 kilométert, hozzájuk 6-6-6 gyerek lesz beosztva.

– Keszthelyről, a hajóállomástól indulunk, és Balatonkenesére szeretnénk megérkezni. Mi felnőttek másfél órás váltásban úszunk majd, a gyerekek pedig velünk indulnak, és ki-ki addig úszik, ameddig bírja. Utána a mellettünk haladó két hajón pihennek majd. A cél az, hogy egy-egy alkalommal 45 percet ússzanak, de biztosan lesz olyan etap is, amikor már csak 5 percet lesznek a vízben.

A 11-14 éves fiúk és lányok már hozzászoktak a vízhez, mindannyian vízilabdázók vagy versenyúszók. Legtöbbjük már a Balatont is átúszta, igaz, eddig csak keresztben. A szülők először mégis megdöbbentek az ötlettől.

– Jótékonysági szerepe is van az úszásunknak, de engem személy szerint az is motivál, hogy 2015-ben mi voltunk az első nők, akik hosszában átúszták a Balatont, és most ők, a kis pingvinek lehetnek az első gyerekek. A szülők is és mi edzők is pontosan tudjuk, hogy jól tanulnak, mindennap itt vannak az uszodában, hétvégén versenyeznek, olimpikonnal készülnek… Csakhogy nem lesz mindenkiből olimpikon. Ez az úszás viszont egész életükre meghatározó emlék marad. Egy olyan teljesítmény, amire mindig büszkék lehetnek.

Közzétette: Kis- Pingvin Úszó és Vízilabda Előkészítő – 2018. december 19., szerda

Szaniszló Hajnalka, Dezslik Magdolna

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva