viharjelzés: Siófoknál 0
10°
11° -1°
É
13 km/h
2018.10.18. 10:00 Különleges kirándulások a hosszú hétvégére
Megosztom
Kellemes őszi időt jósolnak a négynapos hétvégére, érdemes kimozdulni otthonról. Balatoni kirándulásaink romantikus randevúnak és családi sétához egyaránt remek programok.

Villamustra Balatonalmádiban

Hihetetlen, de igaz: a Balaton vizét kezdetben fürdőzésre egyáltalán nem használták, halászásra ás az állatok fürdetésére viszont annál inkább. Balatonalmádiban füredi ihletésre épültek az első nyaralók és fürdőházak.

 

Holdfénytúra a Badacsonyon

A túra során megismerkedünk a hegy természeti és kultúrtörténeti értékeivel, miközben hallgatjuk a macskabagoly kísérteties hangját. A kilátóból pazar kilátás nyílik a csillagok és Hold fényében szikrázó Balatonra és a Káli-medence gyöngyfüzérként világító falvaira.

Badacsony, kilátás

Hello Ősz a Folly Arborétumban

Váltsanak belépőt az októberi hosszú hétvégére és bármikor menjenek vissza vele október 23-ig bezárólag. Egész hétvégén színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Meleg ételek, forró italok, vezetett szakmai sétával egybekötött, őszi szörpkóstoló, ajándék Folly borospohárral.

 

Őszi színes-köves geotúra

A szüreti hangulatot árasztó szőlőhegyek oldalában, az eldugott szurdokvölgyek mélyén, a Balaton roppant víztükrére nyíló kilátópontok magasában megtapasztalhatjuk az egyetemes érzést, ami ilyenkor mindent átjár a csendesedő természetben a pirosló cserszömörcétől a lombjukat halkan hullató erdőkig.

Veszprémi séta

A királynék városa a Séd patakot övező dombokon és völgyekben terül el, három kistáj találkozásánál: északról, északnyugatról a Bakony hegyvonulata, délről a Balaton-felvidék, keletről pedig a sík Mezőföld északnyugati nyúlványa által határolt, átlagosan 270 m tengerszint feletti magasságú Veszprémi-fennsík területén. Garantált városnézés keretében szakavatott idegenvezető mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.

Nyitókép: unsplash.com

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva