Szaniszló Hajnalka | 2019.04.18. 14:00
Húsvét és hosszú hétvége, irány a Balaton!
Itt a húsvét, a hosszú hétvége és a tavaszi szünet, több tucatnyi indok, hogy jókat sportoljunk, kreatívkodjunk, koncertre menjünk – egyedül, barátokkal vagy családdal, mi több tucat programot kínálunk.

A húsvét miatt megszaporodnak a tojásokkal, nyuszikkal kapcsolatos, gyerkőcös programok, mi segítünk ebben eligazodni, s ajánlunk néhány izgalmas megmozdulást.

Oldalunkon megtalálod az összes, Balaton-környéki, az ünnephez kapcsolódó rendezvényt, ehhez csak kattintanod kell!

 

PÉNTEK
Egészen április 24-ig, azaz a teljes tavaszi szünet ideje alatt ingyenes programokkal várják a legkisebbeket Siófokon, ahol matiné, filmvetítés, kézműves foglalkozások is lesznek.

Péntektől hétfőig tart a Siófokon a Húsvéti Nyuladalom. Húsvétkor is „Itt kezdődik a Balaton”, Siófokon, ahol a család összes tagjának felejthetetlen hétvégi programokat kínál a város.

Az Expresszóban lemezbemutatót tart az Eurovízió hazai körét megnyerő és hazánkat tavaly képviselt metal csapat, az AWS. Ezen az estén csatlakozik hozzájuk a Useme és a Down for Whatever is. Ez egy igazi metalos este lesz, a hazai színtér kiváló képviselőivel.

Keszthelyen folyamatosan látogatható az a népművészeti tárlat a Balaton Múzeumban, amely a Balaton környékének gazdag népművészeti hagyományait mutatja be, egyben a húsvéti időszak hangulatához illeszkedő kellemes időtöltést kínál a népi értékek kedvelőinek.

Már pénteken elkezdődik a SUP-szezon. Siófokon, a Beszédes sétányon, a SUPport bázisán várják az állva-evezés szerelmeseit és azokat, akik szeretnék megismerni ezt a sportot.

Ha szeretnénk kimozdulni a természetbe, kiváló lehetőséget kínálnak a vezetett túrák Badacsonyban. A kirándulni vágyók számos lehetőség közül válogathatnak. Legyen az madarász, holdfény, kilátó vagy tanösvényen tett túra.

 

SZOMBAT
Alsóörsön elkezdődik a Húsvéti Sokadalom, ahol többek között húsvéti pompába öltöztetik majd a Merse-kutat is. Lesz tojáskeresés és kézműves foglalkozások is, családra fel!

Bár még csak április van, de már most, teljes hosszúhétvégén vár a „beszörfözés” Balatonföldváron. Ráhangolódás a szörfözésre, bemelegítés, Stability Board-os gyakorlatok, gyakorlati oktatás, alapok átismétlése, közös szörfözés oktatással.

A menetrendi hajózás minden évben hagyományosan húsvétkor indul. 2019. április 20-án ünnepélyes keretek között az első hajó Siófokról Balatonfürdere indul, mellyel kezdetét veszi a 173. hajózási szezon.

Bájos néven, Nyuszifül Fesztiválra keresztelve rendez Gyenesdiás húsvéti ünnepséget, ahol a legkisebbektől a nagyobbakig mindenki talál nem csak tojást, de kézműves foglalkozást és zenés kikapcsolódást is. Hangolódjunk az ünnepre szeretettel és kedvességel!

 

VASÁRNAP
Húsvét vasárnap Siófokról indul a Húsvéti Gyerekhajó, fedélzetén a legjobb családi programokkal. Minden gyermeket csokitojás, gyereksarok, csillámtetoválás és kincskeresés vár a Szent Miklós hajó fedélzetén.

Várkapunyitás lesz szombaton és vasárnap Szigligeten. Zenés előadások, bábjátékok, apródavatás várja a gyerekeket, de a felnőttek számára is remek kikapcsolódás vár. A rendezvényre hagyományőrző csoportokat, néptánc együtteseket, régi zenei együtteseket, vásári komédiásokat hívnak.

Szigliget, vár

Fotó: Mihály Szilvia

Erre az estére két igazi nagyágyút hoznak a szervezők a Dream’s-be, akik prezentálni fogják azokat az időket, amiket ugyan csak időgéppel lehetne újra átélni, de ők mindent el fognak követni azért, hogy az ÉRZÉS ugyanaz legyen: a 2000-es évek hangulata Bárány Attilával és Leslie Smith-el Füreden!

B-sensual – Enjoy your self

1 hét múlva összekoccan pár pohár…Szeptember 22-én a Cheers 3.0-án a BRKLYN-ban egész este house zene fog szólni. A cd játszóknál ANTONYO és Bárány Attila. Az aktuális kedvenceinket fogjuk játszani egész est. Anti fél 2-ig, én pedig onnatól állok a cd játszók mögött és játszom olyan zenéket, mint ez is…Az esemény link-je:https://www.facebook.com/events/1095674300599004/

Közzétette: Bárány Attila – 2018. szeptember 15., szombat

 

Húsvétvasárnap este egy romantikus holdfénytúra indul fel a Csobáncra.Nézd meg az alkonyati és esti tavaszi hegyet és hallgasd meg a szakvezető izgalmas történeteit a régióról!

A Csobánc hegy lábánál (Olvasói fotó: Krizsán-Csorba Krisztina)

Olvasói fotó: Krizsán-Csorba Krisztina

Készítette: Szaniszló Hajnalka

(Kiemelt kép: Pixabay)

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva