Ragyogó napsütés és fantasztikus illatok fogadták a fonyódi dísztéren a vendégeket. A kitelepült vendéglátóhelyek ideiglenes konyháin olyan különleges ételeket szolgálta fel, mint a vaníliás gyömbéres almás rétes céklás tormahabbal vagy a gravlaxolt fogas szusi vasabis tormakrémmel. A sokszínű ételeket egy dolog kötötte össze, a torma – ugyanis mindegyik fogásban szerepelnie kellett ennek a markáns ízű növénynek.
– Nagyon jó volt a hangulat egész nap – mondta el a rendezvény szervezője Molnár Rita. – A vendégek folyamatosan érkeztek és több ételt is megkóstoltak, mindig álltak a sátrak előtt. Elsősorban családok jöttek, de minden korosztály képviseltette magát, gyerekek, felnőttek és idősek is.
A kisebbek nem unatkoztak, amíg szüleik a finomságokat kóstolgatták, a játszóház végig teltházzal üzemelt, és bárányokat illetve nyuszikat is lehetett simogatni.
– Az éttermek jól felkészültek, mindenkinek jutott mindenből, senki nem maradt éhesen – tette hozzá Molnár Rita. – Sok volt a kiránduló, voltak akik például a hajókirándulás előtt rakták tele a gyomrukat, de többen útban hazafelé kóstolták meg a tormás csemegéket.
A szervező elmondta, hogy igyekeznek megtartani az esemény családias jellegét, de egyúttal egyre több éttermet is bevonnak. Idén például egy kikötői vendéglátóhelyen is várták az ínyenceket, így már két helyszínen zajlott a rendezvény.
Forrás: sonline.hu