viharjelzés: Siófoknál 0
-1°
DNY
6 km/h
Szaniszló Hajnalka | 2019.03.22. 13:49
Ide menj a hétvégén!
Március utolsó hétvégéjén is színes-szagos programokkal vár a Balaton! Igyekeztünk úgy válogatni, hogy a gasztronómiától a sporton át a zene szerelmeseiig mindenki megtalálja a megfelelő szórakozást: napi bontásban mutatunk egy csokornyi elfoglaltságot. A Balatonnál már ma elkezdődik a hétvége!

PÉNTEK

Aki siet, ma munka után még bőven odaérhet a veszprémi Expresszóba, ahol az egyik legikonikusabb hazai alternatív csapat, a hiperkarma játszik majd. Bérczesi Robi az előző, aranylemezzé vált korong után új albummal jelentkezik. A napsütötte rész című anyagot mutatják be ezen az estén a kultikus veszprémi helyszínen.

 

Már ma elkezdődik a hatodik Gasztropiknik Badacsonytomajban, s egészen vasárnapig vár mindenkit. A Gasztrohegy tulajdonképpen egy olyan gasztrotúra, ahol a finom ételek és italok kóstolgatása közben nem csak a gasztronómiai élvezetekben, hanem a Badacsonyban is egyre feljebb juthatunk.

Izgalmas kaland, amikor még jólesően csíp a tavaszi szél, de már szívet melengetően érnek bennünket a melegedő napsugarak is.

 

Ma indul Spuri Szuperbalaton, amelyhez még szombaton is lehet csatlakozni, s különböző távokban megmérettetni magunkat.

 

Ezen a hétvégén véget ér a Veszprémi Tavaszi Fesztivál, amely egész hónapban kínálta a legváltozatosabb programokat, s a záróhétvégén is találunk érdekességeket a Pannon Várszínházban. Többek között a Csinibaba színpadi változatát is megnézhetjük majd.

Fotó: www.veol.hu

Hamvas Bélára emlékeznek ma és szombaton Balatonfüreden, ahol egész napos programokkal várják az érdeklődőket és emlékeznek az íróra a Tagore sétányon, ahol áll még az a fa is, amelyet ő ültetett.

Fotó: http://www.hamvasbela.org

 

SZOMBAT

A Balatoni Kör Köveskálra érkezik. Négy helyszínen, a Köveskál Gasztrofaluban várnak mindenkit, éttermek és borászatok részvételével, a mangalicától a káposzta-krémlevesen át a Fenegyerek pálinkáig. Itt részletesebben is írtunk róla és a teljes étlapot is bemutatjuk.

Fotó: www.mindmegette.hu

Március 23-án Víz Világnapi rendezvényt tartanak, melyet egy hosszú séta is fűszerez a Bakó-patak mentén. Ismeretterjesztő, egészséges, és nem mellékesen remek családi program is a hétvégére. Patakugrás, a patak élővilága és vizes játékos feladatok várnak mindenkit Balatonkenesén.

 

Szombaton a Misztrál Együttes lép fel Balatonfüreden, ahol az évfordulós Weöres Sándor és Ady Endre megzenésített versei is elhangzanak majd.

A nap végeztével pedig nem is kívánhatunk szebb programot – s egyúttal ledolgozhatjuk a nap kóstolgatásának hatásait is –, mint egy hangulatos Holdfénytúrát a Badacsonyon, amely a tomaji kilátóból indul, s a esti/éjszakai Balaton hangjai, fényei és illatai bűvöletében zárhatjuk le a napot.

S HOGY MIT CSINÁLJUNK VASÁRNAP?

A Balaton számos olyan programot kínál, amely egész hétvégén látogatható és még vasárnap is kínál érdekességeket. Így például Balatonkenesén egész hétvégén becsatlakozhatunk abba a nagyon izgalmas programba, amely szaunaszeánsz néven mára rengeteg rajongót tudhat magáénak, nem véletlenül: kikapcsolódás és feltöltődés kellemes környezetben, relaxáció illatok és fények harmóniájában, hogy újult erővel és lendülettel induljunk útnak a következő héten.

Fotó: Pixabay

Sportból sem lesz hiány: a női kézilabda-válogatott játszik Siófokon, Japán ellen, felkészülési mérkőzésen. Sportrajongóknak kihagyhatatlan programcsemege!

Ha pedig inkább az aktív és egyben környezettudatos pihenést választanánk, akkor csatlakozhatunk a Te szedd! kampányhoz, amely vasárnap Siófok-Sóstón teszi szebbé, tisztábbá és élhetőbbé a környezetet.

Fotó: az esemény közösségi oldala

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

 

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva