likeBalaton.hu | 2022.06.25. 18:00
Így vonatozhatsz bicajjal a nyáron
A MÁV hasznos tanácsokkal szolgál, melyik vonatot válaszd, és melyiket kerüld el, ha bringával utazol.

A főszezon alatt forgalomba állítunk minden kerékpárszállításra alkalmas kocsit, ennek ellenére azonban a csúcsidei időszakban egyes vonatokon a kerékpáros kapacitások megtelhetnek.

Egyes vonatokon azonban csak rendkívül korlátozott módon, 4-8 kerékpár szállítható, ezeket a vonatokat rendszerint kerékpárhelyjeggyel lehet csak igénybe venni. Ha a kerékpárhelyek egy járművön elfogynak, akkor más vonatot kell választani az utazáshoz, emiatt érdemes a kerékpárjegyet és kerékpárhelyjegyet minél korábban, elővételben megváltani.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Mind az északi parton, mind a déli parton közlekedik olyan vonattípus, melyen a kerékpárszállítás nagy befogadóképességű kocsiban lehetséges, melyben akár 30 kerékpár is szállítható. Az alábbi vonatokat javasoljuk kerékpáros utasainknak:

  • Az északi parton a Kék Hullám InterCity (Budapest-Tapolca) és a Vízipók InterRégió vonatokat (Budapest-Balatonfüred) javasoljuk a kerékpárszállításra.
  • A déli parton a Tópart InterCity (Budapest-Nagykanizsa) vonatokat javasoljuk a kerékpárszállításra.

Kerékpáros utasainknak az alábbi vonatok elkerülését javasoljuk:

  • Győr – Kaposvár Helikon InterRégió vonat: javasoljuk helyette a nagyobb kapacitású Pécs – Keszthely között közlekedő Fenyves expresszvonat, illetve a Szombathely – Keszthely gyorsvonatok igénybevételét.
  • Katica InterRégió és hétvégén közlekedő Tekergő expresszvonatok: javasoljuk helyette a Budapest és Balatonfüred között közlekedő Vízipók vonatok igénybevételét.

A balatoni állomásokra az ország minden állomásáról 400 forintos egyúti kerékpárjegy váltható. A kerékpárjegy mellé egyes vonatokon 0-300 forintos helyjegy váltása is szükséges.

 

Forrás: máv.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Balaton24 és Balaton72 – napijegyekkel a tó körül

 

Idén nyáron is versek szólnak a balatoni vasútállomásokon

 

Diákbérlettel annyit utazol vonattal, amennyit csak akarsz – a Balatonra is

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva