Somogy-megyei Rendőrfőkapitányság | 2020.07.12. 00:16
Ilyet még nem láttál! Videón örökítették meg küzdelmüket a viharral a balatoni vízirendőrök
Folyton arról szólnak a hírek, hogy bajba jutottakat mentenek ki a vízirendőrök a viharos Balatonból. Kíváncsi vagy, milyen nekik egy ilyen mentés során? Mutatjuk a videót.

Balatoni vízimentés

Így érzékelik kollégáink a vihart a Balatonon. 😮🌊🚤Képzeld el, ez menniyvel rosszabb lehet, ha egy vízibiciklin, vagy SUP-on vagy bent, a parttól nagyon messze, a viharban. ⛈Ezen a hétvégén is érkezik egy hidegfront, ami okozhat viharokat, de ezt ne próbáld ki! 🌩Vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra és magunkra, hiszen egy veszélyhezet nagyon gyorsan kialakulhat. Figyelj arra, hogy: – 1⃣ Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. 🏊‍♀‍♀🚣‍♀🏄- 2⃣ Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével). ⛵Ha mégis bajba kerülsz, vagy bajba került embert látsz, hívd a ☎1817-es balatoni segélyhívó számot! ‼️

Közzétette: Magyar Rendőrség – 2020. július 10., péntek

Ezt írták a facebook oldalukon közzétett videó alá a vízirendőrök:

“Így érzékelik kollégáink a vihart a Balatonon. 😮🌊🚤
Képzeld el, ez menniyvel rosszabb lehet, ha egy vízibiciklin, vagy SUP-on vagy bent, a parttól nagyon messze, a viharban.
Ezen a hétvégén is érkezik egy hidegfront, ami okozhat viharokat, de ezt ne próbáld ki! 🌩
Vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra és magunkra, hiszen egy veszélyhezet nagyon gyorsan kialakulhat.
Figyelj arra, hogy:
– Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. 🏊‍♀‍♀🚣‍♀🏄
– Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).
Ha mégis bajba kerülsz, vagy bajba került embert látsz, hívd a 1817-es balatoni segélyhívó számot! ‼️

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva